• DOLAR 34,04 %0.09
  • EURO 37,84 %0.29
  • ALTIN 2.732,18 %0.14
  • BİST100 9.985 %-0.37
  • BITCOIN 58.197 %1.19
  • ETHERIUM 2.463 %1.79
20°
1 ay önce Güncel

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin Ankara'da düzenlediği il ve ilçe danışma kurulu toplantısında cumhurbaşkanı adaylığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 Yaz Tatili Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu'nu yayınladı. Bu kılavuz kapsamında öğretmenler, aile birliği, sağlık, güvenlik, engellilik durumu ve diğer nedenlere bağlı olarak yer değiştirme başvurusu yapabilecekler.

1 ay önce Güncel

Kredi kartlarıyla ilgili yeni bir döneme giriliyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 81 ildeki tüm bankalara yeni bir talimat gönderdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamaların ardından, bankalar kredi kartı sahiplerine yönelik yeni düzenlemelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

1 ay önce Güncel

Merkez Bankası'nın yüksek politika faizi uygulaması, nakdi olan vatandaşların paralarını faizde değerlendirmesine yol açıyor. Emlakçılar, vatandaşların evlerini kiraya vermek yerine satmayı tercih ettiğini, çünkü faiz getirisinin kiraya göre daha yüksek olduğunu belirtiyor. Hükümetin seçimin ardından uygulamaya koyduğu yüksek faiz politikası, diğer yatırım araçlarındaki getirilerle ciddi bir alternatif oluştururken, vatandaşların TL mevduata ilgisi de artıyor.

1 ay önce Güncel

Son dönemde hızlı bir artış sergileyen altının gram fiyatı, ons altından aldığı destekle tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak 2.599 TL oldu. ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik suikast girişimi ve ardından gelen siyasi belirsizlik, altın piyasasında büyük hareketliliğe yol açtı.

1 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonla mücadele konusunda umut verici mesajlar verdi ve ülkenin dış politikadaki yoğun temaslarına değindi.

1 ay önce Güncel

Göç İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'de yasal kalış hakkı bulunan toplam yabancı sayısının 4 milyon 449 bin 333 olduğu bildirildi.

1 ay önce Güncel

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü, KPSS 2024/1 tercih başvuruları çerçevesinde 119 kadrolu devlet memuru alımı gerçekleştirecek. Bu kapsamda, lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar için çeşitli branşlarda alım yapılacak. Başvurular, KPSS 2024/1 tercihleri doğrultusunda yapılacak ve adaylar, belirli niteliklere sahip olma şartıyla başvurularını ÖSYM’nin AİS internet sitesi üzerinden tamamlayabilecekler. Başvuru sürecinin detayları ve alım yapılacak branşlar haberimizde....

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye'de açılmış olan Fransız okullarının Din Kültürü dersi verilmediği için kapatılmaya çalışıldığı iddialarına sert tepki gösterdi. Bakan Tekin, konuyu Din Kültürü dersi ekseninde ele alan gazetecilere "ahlaksızlar" dedi.

1 ay önce Güncel

Ankara merkezli 9 ilde kamuyu zarara uğrattığı belirlenen bir çeteye yönelik operasyonda 33 kişi yakalandı.