• DOLAR 34,25 %0.28
  • EURO 37,64 %-0.37
  • ALTIN 2.920,13 %0.14
  • BİST100 9.109 %2.37
  • BITCOIN 62.248 %1.82
  • ETHERIUM 2.419 %1.39
17°
1 ay önce Güncel

BIST 100 endeksi haftanın ilk işlem gününde yükselişte.

1 ay önce Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan verilere göre, Haziran 2024'te mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı %9,2 olarak belirlendi. Bir önceki ayda bu oran %8,4 seviyesindeydi. Verilere göre, işsiz sayısı 234 bin kişi artarak toplamda 3 milyon 305 bin kişiye ulaştı. İşsizlik oranı erkeklerde %7,6 iken kadınlarda %12,4 olarak tespit edildi.

1 ay önce Güncel

Olimpiyatlardaki gelen sonuçlar üzerine açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Cumhuriyeti'nin spor federasyonlarına en üst düzey imkanlar sunulduğunu dile getirerek, "Sağladığımız bu imkanlar, dünyanın pek çok ülkesinde yok. Bunu sadece biz değil uluslararası tüm spor kamuoyu söylüyor. Buna rağmen; bu imkanları doğru ve verimli kullanamayan federasyonlar, bunun hesabını verecektir." ifadelerini kullandı.

1 ay önce Güncel

Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde olan Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’nin (TES) bu yıl uygulanacağı değerlendiriliyor. TES ile beraber emeklilere çift maaş fırsatı doğacak. Peki TES uygulaması nasıl işleyecek, yararlanma şartları neler? İşte merak edilen detaylar...

1 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yaptığı açıklamada, Kore Merkez Bankası Türk lirası-Kore wonu ikili para takası (swap) anlaşmasını üç yıllığına yenilendiğini duyurdu.

1 ay önce Güncel

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bir araya gelecek. Söz konusu görüşmede, AK Parti'nin 23'üncü kuruluş yıl dönümü etkinliğinin detayları üzerinde durulacak. İç ve dış olaylarda yaşanan gelişmeler toplantının ana başlıkları arasına yer alacak.

1 ay önce Güncel

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alana ilana göre, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığı, 41 proje personeli istihdam edecek.

1 ay önce Güncel

Geçtiğimiz hafta altın, petrol gibi değerli araçlar ve borsadaki hareketler yakından takip edildi. Haftanın son işlem günü borsa 9 bin 907 puana düşerken, gram altın fiyatı yükselişe geçti. Bu grafik sonrası piyasalarda beklenen seviyeler paylaşıldı. Peki hangi yatırım aracına ne kadar birikim yapılmalı? İşte merak edilen detaylar...

1 ay önce Güncel

Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Ocak ayından bu yana BES’te en yüksek kazancı yüzde 51.35 ile hisse fonları sırtladı ve faiz, altın, dolar ile karşılaştırıldığında kazançta hepsini geçti. Aynı süreçte tasarruflarını aktarmada fonları seçmeden, portföy yöneticilerine devredenler kazancını katlamış oldu.

1 ay önce Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava durumu verilerini yayımladı. Rapor ışığında, 10 kent için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği değerlendiriliyor.