• DOLAR 34,25 %0.28
  • EURO 37,64 %-0.37
  • ALTIN 2.920,13 %0.14
  • BİST100 9.109 %2.37
  • BITCOIN 62.053 %0.19
  • ETHERIUM 2.420 %0.23
26°
1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim yılına ilişkin önemli bir karar aldı ve bu karar, seçmeli derslerle ilgili düzenlemeleri içeriyor. Seçmeli dersler, öğrencilerin ilgi ve ihtiyaçlarına göre tercih edilebilen, müfredatta yer alan ancak zorunlu olmayan derslerdir.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim ve öğretim yılına ilişkin iş ve işlemleri düzenleyen genelgeyi yayımladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından imzalanan genelge, 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderildi. İşte 2024-2025 eğitim ve öğretim yılına dair genelgede yer alan önemli başlıklar...

1 ay önce Güncel

2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2024-YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı ve sınavlarda birinci olan öğrencilerin hangi üniversite ve bölümlere yerleştiği belli oldu. 8-9 Haziran tarihlerinde yapılan 2024-YKS'de, Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testlerinin (AYT) sözel, eşit ağırlık ve sayısal puan türlerinde birer, Yabancı Dil Testlerinde (YDT) ise beş olmak üzere toplam 9 aday 500 tam puan aldı.

1 ay önce Güncel

İstanbul'da son günlerde hava sıcaklıkları 30 derecenin üzerine çıktı ve vatandaşlar serinlemek için sahil ve parkları tercih etti. Meteoroloji uzmanları, bölgede etkili olan sıcak havanın devam edeceğini belirtti. İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi ve meteoroloji uzmanı Dr. Güven Özdemir, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde yoğun sıcaklıkların hissedildiğini ve bu durumun Ağustos ayında da devam edeceğini açıkladı.

1 ay önce Güncel

Ticaret Bakanlığı, emlak sektöründe tüketici mağduriyetini önlemek amacıyla 15 Eylül'den itibaren "doğrulanmış ilan" uygulamasını hayata geçiriyor. Düzenleme, aynı taşınmaz için birden fazla emlakçının yetkilendirilmesine olanak tanırken, yetkilendirme süresi minimum 3 ay olarak belirleniyor.

1 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), nisan ayından bu yana politika faizini yüzde 50'de sabit tutarak sıkı para politikasını sürdürüyor. Merkez Bankası'nın ağustos ayında faiz indirip indirmeyeceği merakla beklenirken, akademisyen Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden sonbaharda faiz indirimi beklediğini açıkladı.

1 ay önce Güncel

14 Ağustos 2024 itibarıyla döviz piyasalarında önemli değişiklikler yaşandı. Euro/TL, 36,92 seviyesine çıkarak yeni bir rekor kırdı. Dolar/TL ise güne yükselişle başladı ve saat 10:15 itibarıyla 33,56 TL'den işlem görüyor.

1 ay önce Güncel

Okulların açılmasına kısa bir süre kalırken, veliler ve öğrenciler kırtasiye alışverişi için hazırlıklara başladı. Ancak kırtasiye alışverişinde, güvenilir olmayan ürünlerin tercih edilmemesi gerektiği uyarısı yapıldı. Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Başkanı Vecdet Şendil, kırtasiye alışverişinde dikkat edilmesi gereken konular hakkında önemli bilgiler paylaştı.

1 ay önce Güncel

Emeklilerin promosyon yarışında öne çıkmak isteyen bankalar, 2024 yılı için emekli promosyon kampanyalarını güncelledi. Merkez Bankası’nın enflasyon beklentilerini açıklamasıyla birlikte ocak ayı maaş hesaplamaları başladı ve emekliler en yüksek promosyonu sunan bankaları araştırıyor. Promosyon miktarları bankadan bankaya değişiklik gösterirken, ödemeler 20.000 TL’ye kadar ulaşabiliyor.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) kapsamında eğitim personellerinin ek ders ücretlerini yeniden düzenledi. Yapılan bu güncelleme ile özellikle akademik unvanlara sahip eğitimcilerin alacakları ek ders ücretlerinde değişiklikler yapıldı.