• DOLAR 34,25 %0.28
  • EURO 37,64 %-0.37
  • ALTIN 2.920,13 %0.14
  • BİST100 9.109 %2.37
  • BITCOIN 62.740 %1.05
  • ETHERIUM 2.441 %1.27
23°
1 ay önce Güncel

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kullanıcılarını ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. HGS ücretlerine yüzde 40 zam yapıldığı açıklandı ve yeni tarife 19 Ağustos'tan itibaren uygulanmaya başlayacak. Bu zam, otoyol ve köprü geçişlerinde kullanılan HGS'nin alt limit fiyatlarına yansıyacak.

1 ay önce Güncel

Türkiye otomotiv sektörü, yüksek faiz ortamının etkilerini hissetmeye devam ediyor. Temmuz ayında otomobil ve hafif ticari araç pazarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,5'lik bir daralma yaşandı. Temmuz ayında 94 bin 37 adet araç satışı gerçekleşti. Ancak, yılın ilk yedi ayında pazar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,1 artış göstererek 672 bin 18 adede ulaştı.

1 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Konut Fiyat Endeksi'nde önemli bir revizyon gerçekleştirdi. Bankadan yapılan açıklamada, endeksin hesaplama yönteminde yapılan değişikliklerle zamanlılığın artırılacağı duyuruldu.

1 ay önce Güncel

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Avrupa'dan Türkiye'ye dönen bir gurbetçi vatandaşın Edirne'de bir dinlenme tesisinde ürünü üç katı fiyatla satın aldığını sosyal medyada paylaşmasının ardından, işletmede denetimlerin yapıldığını duyurdu. Yapılan incelemeler sonucunda tesise toplamda 1 milyon lira ceza kesildi.

1 ay önce Güncel

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Evde Bakım Yardımı ödemeleri hesaplara geçmeye başladı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, bu ay evlerinde bakılan tam bağımlı bireyler ve onların aileleri için toplamda 4,9 milyar lira ödeme yapıldığını açıkladı. Bakan Göktaş, bu yardımın engelli bireylerin aileleriyle bir arada kalmalarına destek olma amacıyla hayata geçirildiğini ve 2006'dan beri bu amaca hizmet ettiğini belirtti.

1 ay önce Güncel

Fahiş harcamalar, beş yıldızlı otellerde toplantılar, eşli hac ziyaretleri, lüks araçlar ve ziyafetler ile gündemden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 için 44 milyon 155 bin TL’ye bastırdığı takvimde vatandaşa “Açlık ve yoksulluk imtihandır” nasihatinde bulundu.

1 ay önce Güncel

Sağlık Bakanlığı, personel alımlarında yeni bir düzenlemeye gidiyor. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, hastanelere yönelik yapılacak personel alımlarında ciddi değişiklikler olacağını duyurdu.

1 ay önce Güncel

Yeni emekli olacak vatandaşlar için önemli bir gelişme yaşandı. Prim günü fark etmeksizin bağlanacak emekli maaşları, Ocak 2025’e kadar en az 12.500 TL olacak. Bu artışla birlikte, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri de bu yeni taban maaşından faydalanacak.

1 ay önce Güncel

Ağustos ayının ortasında Türkiye genelinde sıcaklıklar, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 Ağustos 2024 tarihli hava durumu tahminlerini paylaşarak vatandaşları uyardı. Sıcaklıkların özellikle Güney ve Batı bölgelerde 40 dereceyi aşması beklenirken, Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetli rüzgarların etkili olacağı bildirildi.

1 ay önce Güncel

Zam yağmuru devam ediyor. Ankara'da servis ücretlerine yüzde 40 zam geldi. Yeni gelen zam sonrası en kısa mesafe yıllık 16 bin 745, en uzun mesafe 24 bin 810 lira olarak açıklandı.