• DOLAR 34,28 %0.09
  • EURO 37,70 %0.24
  • ALTIN 2.914,82 %0.18
  • BİST100 9.032 %0.00
  • BITCOIN 62.459 %-1.79
  • ETHERIUM 2.429 %-2.11
17°
1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı Maarif modeli kapsamında ilkokul, ortaokul, ve lise öğrencilerini etkileyecek önemli kararlar aldı. Bakanlık, yayınladığı genelgede ilkokul 1. sınıf, okul öncesi, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıf öğrencilerine yönelik müfredatın temel yapısını ve eğitimde uygulanacak yeni yaklaşımları detaylandırdı.

1 ay önce Güncel

2024-2025 eğitim-öğretim yılına hazırlık kapsamında, öğretmenlerin 2-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirecekleri mesleki çalışmaların ek ders ücretleri belirlendi. Öğretmenler, bu dönemdeki mesleki çalışmalar için günlük 3 ek ders ücreti alacak.

1 ay önce Güncel

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şırnak’ın Uludere ilçesinde terör eylemi hazırlığında olan 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Teröristlerin, paramotor kullanarak Türkiye’ye sızma girişiminde bulundukları belirlenirken, operasyon kapsamında iki adet paramotor da ele geçirildi.

1 ay önce Güncel

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde, plajda denize giren kadınları cep telefonuyla gizlice fotoğraflayan E.K. isimli şahıs, vatandaşların tepkisi üzerine gözaltına alındı. Evli ve 9 çocuk babası olan zanlı, mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

1 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışılıkla mücadelede kararlılık mesajı verdi. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, haksız kazançların önüne geçmek amacıyla yoğun saha denetimleri gerçekleştirdiklerini belirten Şimşek, "Vergisini ödeyenlerin hakkını korumak için kazandığı halde vergisini vermeyen tüm kesimlerin üzerine kararlılıkla gitmeye devam edeceğiz" dedi.

1 ay önce Güncel

Bu yıl 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, tercihleriyle bir programa yerleşmeye hak kazanan 987 bin 388 aday için üniversite kayıt süreci yarın başlıyor.

1 ay önce Güncel

Altın fiyatları, 18 Ağustos itibarıyla yükselmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin ardından altın, hafta boyunca rekorlar kırarak yükselişini sürdürdü. Haftanın son gününde de bu yükseliş devam ediyor. İşte 18 Ağustos güncel altın fiyatları...

1 ay önce Güncel

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, hastanelere personel alımı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Habertürk'ten Mehmet Akif Ersoy'un konuğu olan Bakan Memişoğlu, sağlık alanında yapılan yatırımlar ve gelecek planlarına dair bilgiler verdi.

1 ay önce Güncel

İzmir'in Urla ilçesinde meydana gelen ve kontrol altına alınamayan orman yangını nedeniyle bölgedeki 440 konutluk bir site güvenlik amacıyla tahliye edildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, yangının, kopan bir elektrik hattından çıkan kıvılcımlar nedeniyle başladığını ve havanın sıcak, kurak olması ile şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığını belirtti.

1 ay önce Güncel

Yurt genelinde sıcak hava dalgası etkisini göstermeye başlıyor. Adana başta olmak üzere birçok ilde hava sıcaklıkları ciddi şekilde artacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısına göre, sıcaklıklar yarından itibaren hissedilir derecede yükselecek ve çeşitli illerde rekor seviyelere ulaşacak.