• DOLAR 34,20 %-0.08
  • EURO 37,49 %-0.02
  • ALTIN 2.881,32 %0.40
  • BİST100 8.964 %-1.84
  • BITCOIN 59.800 %-3.33
  • ETHERIUM 2.370 %-2.47
22°
1 ay önce Güncel

Son günlerde kamu çalışanları için mesai saatlerinde bir değişiklik yapılacağına dair iddialar, gündemi meşgul ediyor. Özellikle Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı tasarruf tedbirleri kapsamında uzaktan çalışma modeline geçişin planlandığı belirtilirken, bu düzenlemenin mesai saatlerinde kısalmayı da beraberinde getireceği öne sürülmüştü.

1 ay önce Güncel

Kahramanmaraş’ta yaşayan Hasan Çetinkaya, çocukluğundan bu yana süregelen güvercin hobisini, son beş ayda memurluktan istifa ederek ticari bir işe dönüştürdü. Yetiştirdiği güvercinleri 500 bin ile 750 bin TL arasında satıyor ve güvercinlerin hızlı bir şekilde alıcı bulduğunu belirtiyor.

1 ay önce Güncel

Eski futbolcu Gökhan Çıra, 2 yaşındaki bir çocuğun cinsel organına oturduğu bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle büyük tepki topladı. Fotoğrafın ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak soruşturma başlatılmasını ve çocuğun geçici olarak devlet yurduna yerleştirilmesini talep etti.

1 ay önce Güncel

AFAD'ın geçtiği son dakika bilgisine göre Ege Denizi, Bodrum açıklarında 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

1 ay önce Güncel

Adalet Bakanlığı, 2024 yılı itibarıyla büyük bir personel alımı yapmayı planlıyor. Bakanlık, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na sunduğu talepte, 22 bin 984 yeni personel istihdam etmek istediğini belirtti. Personel alımlarının Ekim ayında başlaması bekleniyor ve en az ortaöğretim mezunu olan adaylar başvuru yapabilecek.

1 ay önce Güncel

Türk lirasının ABD doları karşısındaki hızlı değer kaybı, kritik bir eşiğin daha aşılmasına yol açtı. Dolar/TL kuru, bugün 34 lirayı geçerek yeni bir rekor kırdı. Türk lirası, sadece bu ay içinde dolar karşısında %2,6 oranında değer kaybederken, yıl başından bu yana bu oran %15'e ulaştı.

1 ay önce Güncel

Kanada'da yapılan yeni bir araştırma, evli erkeklerin bekar erkeklere göre daha sağlıklı yaşlandığını ortaya koydu. Toronto Üniversitesi araştırmacıları tarafından yürütülen 3 yıllık çalışmada, yaşları 60 ve üzerindeki 7.600 Kanada vatandaşının yaşlanma süreçleri incelendi.

1 ay önce Güncel

Son günlerde sıklıkla tartışılan ve veliler arasında merak uyandıran devlet okullarında kayıt parası alınıp alınmadığı konusunu Bakan Tekin canlı yayında yanıtladı.

1 ay önce Güncel

Türkiye'nin en başarılı liseleri sıralaması, 2024 yılı ÖSYM taban puanlarının açıklanmasıyla yeniden şekillendi. Galatasaray Lisesi, yıllardır koruduğu liderliği bu yıl ilk kez devretti. Türkiye'nin en iyi 10 lisesi arasındaki yeni sıralamada zirveye başka bir okul yerleşti.

1 ay önce Güncel

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans sınavı sonuçları nihayet açıklandı. Memur olma hayaliyle sınava giren adaylar, ÖSYM'nin sonuç sorgulama ekranında sonuçlarını öğrenmek için heyecanla bekliyordu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan duyurunun ardından, KPSS lisans sonuçları artık erişime açıldı.