• DOLAR 34,30 %0.38
  • EURO 37,52 %-0.01
  • ALTIN 2.913,45 %0.83
  • BİST100 9.017 %0.59
  • BITCOIN 60.701 %-0.49
  • ETHERIUM 2.405 %0.2
22°
1 ay önce Güncel

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Sivas, Yozgat, Kayseri, Malatya, Tokat, Amasya, Sinop, Ordu ve Samsun illerinde yaşayan vatandaşları uyardı. AFAD, bu illerde beklenen sel, dolu ve su baskını tehlikesine karşı SMS yoluyla bilgilendirme yaptı. Ayrıca, bazı illerde etkili olan yağışlar nedeniyle mahsur kalan 1065 kişinin tahliye edildiği bildirildi.

1 ay önce Güncel

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK'nın sözde sorumlu isimlerinden Abdülhamit Kapar'ı Suriye'nin Kamışlı şehrinde düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi. Tekin Guyi kod adıyla bilinen Abdülhamit Kapar, PKK/KCK’nın Suriye'deki askeri kanadı YPG'nin çeşitli birimlerinden sorumlu önemli bir figürdü.

1 ay önce Güncel

Samsun-Ankara kara yolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında, 3 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.

1 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira gelirlerini beyan etmeyen mükelleflerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) yaptığı uyarılar ve bilgilendirmeler neticesinde, kira geliri sağlayan 95 bin 989 mükellefin 18,3 milyar lira matrah ve 1,2 milyar lira vergi beyan ettiğini belirtti. Ancak, beyanname vermeyen yaklaşık 700 bin mükellefin tespit edildiğini ve bu kişilere cezalı işlem yapılacağını duyurdu.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev alacak ücretli öğretmenlerin maaşları, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde netleşti. 9 Eylül'de açılacak okullarda görev alacak ücretli öğretmenlerin maaşları, girdikleri ders saatlerine göre hesaplanacak.

1 ay önce Güncel

Türkiye'de çalışma hayatında yapılan devrim niteliğindeki düzenlemeler, emeklilik sistemine yeni reformlar getirirken, ev kadınları için de sosyal güvence imkanı sunuyor. Bu kapsamda, primlerin üçte birinin devlet tarafından karşılanacağı yeni bir sistem üzerinde çalışılıyor. İşte detaylar...

1 ay önce Güncel

Diyarbakır Valiliği, kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada, Valilik koordinasyonunda AFAD İl Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından geniş çaplı bir arama çalışmasının titizlikle devam ettiği belirtildi.

1 ay önce Güncel

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de 2024 yılında 6 kişide Batı Nil Virüsü (WNV) enfeksiyonu tespit edildiğini açıkladı. Bakanlık, hastaların takip ve tedavi süreçlerinin devam ettiğini belirtti. Dünya genelinde yaygın olan bu virüs, sivrisineklerin taşıdığı bir hastalık olarak biliniyor. Mevsimsel bir hastalık olan Batı Nil Virüsü, ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

1 ay önce Güncel

Tarım ve Orman Bakanlığı, üst üste iki yıl ekilmeyen tarım arazilerini kiralayarak 776 bin hektarlık alanı tarıma kazandırmayı planlıyor.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul ve ortaokul kayıt işlemlerinde eksiklikler tespit edilmesi üzerine okul müdürlüklerine önemli uyarılarda bulundu. MEB, özellikle ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıfların e-Okul sistemi üzerinden şube ve öğretmen belirleme işlemlerinin zamanında ve eksiksiz yapılmasını talep etti.