• DOLAR 34,22 %0.15
  • EURO 37,19 %0.08
  • ALTIN 2.946,00 %0.31
  • BİST100 8.956 %0.00
  • BITCOIN 67.500 %0.75
  • ETHERIUM 2.634 %0.53
11°
1 ay önce Güncel

Tüketici fiyatları bazında Ağustos ayında en büyük fiyat artışı üniversite eğitiminde yaşandı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, üniversite eğitimindeki fiyat artışı %43,20 ile en yüksek seviyeye ulaştı. Bu artış, ağustos ayında en çok zam yapılan ürün olarak öne çıktı.

1 ay önce Güncel

e-Devlet Kapısı'nda, vatandaşların banka hesapları için tanımlanan kolay adresleri tek bir ekranda sorgulamalarını sağlayan yeni bir hizmet sunulmaya başlandı. Bankalararası Kart Merkezi'nden (BKM) yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) öncülüğünde geliştirilen FAST Sistemi katman servislerinden biri olan Kolay Adresleme Sistemi (KOLAS), e-Devlet üzerinden erişilebilir hale geldi.

1 ay önce Güncel

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Ağustos ayı enflasyon rakamlarına dair değerlendirmelerde bulunarak, refah payının kaçınılmaz hale geldiğini belirtti. Kahveci, TÜİK'in açıkladığı veriler doğrultusunda kamu çalışanlarının alım gücündeki ciddi düşüşe dikkat çekti.

1 ay önce Güncel

TÜİK’in açıkladığı Ağustos ayı enflasyon verileriyle birlikte 2 aylık enflasyon farkı ve memurların alacakları zam miktarının bir kısmı da netleşti.

1 ay önce Güncel

Sıfır otomobil piyasasında Eylül ayıyla birlikte fiyatlarda yukarı yönlü güncellemeler yapılmaya başlandı. Markalar, Genel Güvenlik Yönetmeliği’nin (GSR) sona ermesiyle liste fiyatlarını yeniden düzenledi.

1 ay önce Güncel

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve dövizdeki hareketlilik, akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Bu kapsamda, LPG fiyatlarında önemli bir zam bekleniyor.

1 ay önce Güncel

TÜİK, ağustos ayı enflasyon verilerini paylaştı. Buna göre enflasyon, ağustosta aylık bazda yüzde 2,47 olurken yıllık bazda yüzde 51,97 olarak gerçekleşti.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte okul müdürlerinin yetkilerinde önemli bir değişikliğe gidildiğini açıkladı. Bu değişiklikle, okul müdürlerinin öğrencilerin sınıfını veya öğretmenini belirleme hakkı sınırlandırıldı. Bakan Tekin, bu düzenlemenin okul müdürlerinin yanlış pozisyonlara düşmesini engellemeyi amaçladığını belirtti.

1 ay önce Güncel

Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'ne göre, devlete 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ya da cezası olan mükelleflerin isimlerinin yer aldığı listeler kamuoyuna açıklanacak. Bu listeler, 15-31 Ekim tarihleri arasında Türkiye genelindeki vergi dairelerinde ve 1-15 Kasım tarihleri arasında Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanacak.

1 ay önce Güncel

Ağustos ayına ilişkin enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, konut ve işyeri kiralarında uygulanacak tavan zam oranı belirlendi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, kira artış oranı yüzde 64,91 olarak hesaplandı.