• DOLAR 34,25 %0.38
  • EURO 37,25 %0.49
  • ALTIN 2.994,74 %1.37
  • BİST100 8.794 %-2.32
  • BITCOIN 68.600 %1.86
  • ETHERIUM 2.646 %1.34
9°
1 ay önce Güncel

ABD'de özel sektör istihdam verilerinin bekleneni karşılamaması sonrası altın fiyatlarında hareketlilik yaşandı. Gözler şimdi tarım dışı istihdam verilerine çevrildi. Küresel piyasalar ve yatırımcılar, altın fiyatlarının seyrini belirleyecek olan kritik veri ve faiz kararlarını bekliyor.

1 ay önce Güncel

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara'da düzenlenen "Tarımda Yeni Dönem: Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli" programında önemli açıklamalarda bulundu. Yumaklı, stratejik ürünlerde sağlanacak destekler hakkında bilgi verdi.

1 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan ve 2025, 2026, 2027 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program (OVP), ekonominin geleceğine dair önemli düzenlemeler içeriyor. Programda, özellikle kredi kartı limitleriyle ilgili dikkat çeken detaylar yer aldı.

1 ay önce Güncel

Dilan ve eşi Engin Polat'ın 3 ayrı suçtan toplam 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmasının istendiği, 4'ü tutuklu sanık Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve muhasebeci Ahmet Gün için tahliye kararı verildi.

1 ay önce Güncel

Son dönemde ihtiyaç kredisi faiz oranları önemli ölçüde yükseldi. İşte bazı bankaların güncel faiz oranları ve 150 bin TL'lik ihtiyaç kredisinin 12 aylık geri ödeme tutarları...

1 ay önce Güncel

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tamamen yerli imkanlarla geliştirilen milli hızlı tren projesinin tasarım çalışmalarında sona yaklaşıldığını açıkladı. Saatte 225 kilometre hıza ulaşacak olan milli hızlı tren, 2025 yılında ilk test sürüşlerine başlayacak. Her bir tren seti 584 yolcu kapasiteli 8 vagonla hizmet verecek.

1 ay önce Güncel

Üniversite yerleştirme sonuçlarında ilk tercihlerde istediği bölüme yerleşemeyen adaylar için ek yerleştirme süreci başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024-YKS ek yerleştirme tercihlerini bugün itibarıyla açtı. Adaylar, tercih işlemlerini 11 Eylül'e kadar yapabilecekler.

1 ay önce Güncel

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından hükümetin ekonomi politikalarını sert bir şekilde eleştirdi ve Türkiye'nin ekonomik krizinin daha da derinleşeceği uyarısında bulundu. Demirtaş, özellikle sonbahar ve kış aylarında ekonomik sıkıntıların artacağını ve şirket iflasları ile işten çıkarmaların yaygınlaşacağını öngördü.

1 ay önce Güncel

İlber Ortaylı hastaneye kaldırıldı. Tansiyon problemi yaşadığı açıklanan Ortaylı'nın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

1 ay önce Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), tüzük değişikliği için bugün Ankara'da önemli bir kurultay düzenleyecek. Bu kurultay, 4 Eylül Çarşamba günü Sivas'ta yapılan sembolik açılışın ardından gerçekleştirilecek resmi açılışın devamı niteliğinde.