• DOLAR 34,47 %0.32
  • EURO 37,29 %0.45
  • ALTIN 2.994,53 %1.36
  • BİST100 8.794 %-2.32
  • BITCOIN 68.035 %0.24
  • ETHERIUM 2.649 %1.11
6°
1 ay önce Güncel

2025 yılı için Türkiye'deki üniversitelere ayrılan bütçe ödenekleri açıklandı. Toplamda 487 milyar 298 milyon lira olarak belirlenen ödenekten en büyük payı, 14 milyar 680 milyon lira ile Ankara Üniversitesi aldı. Bu tutarla Ankara Üniversitesi, pek çok önemli devlet kurumunu geride bıraktı.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim-öğretim yılında ortak sınavların kapsamını genişletme kararı aldı. Geçen yıl başlatılan "ülke genelinde ortak sınav" uygulaması, öğrencilerin gelişimini süreç odaklı takip etmek, okullar arasında müfredat birliği sağlamak ve uygulama standartları oluşturmak amacıyla başlatılmıştı. Bu yıl ise sınavlar, 6, 7, 9 ve 10. sınıf düzeylerinde, daha fazla ders ve sayıda yapılacak. Toplamda 12 ortak yazılı sınav düzenlenecek.

1 ay önce Güncel

Son haftalarda bankacılık sektöründe yaşanan faiz değişiklikleri, ihtiyaç kredisi çekenler için yeni bir tablo ortaya koydu. İhtiyaç kredisi faiz oranları son yedi haftada 5,7 puanlık bir düşüşle yüzde 77,9’dan yüzde 72,2’ye geriledi.

1 ay önce Güncel

Yeni açıklanan OVP'ye (Orta Vadeli Program) göre, kamu ve özel sektörde esnek çalışma modeline geçiş 2025 yılında başlayacak.

1 ay önce Güncel

ATV’nin sevilen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster'de sunucu değişikliği yaşandı. Kenan İmirzalıoğlu, 5 yıldır sunduğu programdan ayrıldı ve yerine Oktay Kaynarca getirildi.

1 ay önce Güncel

Devlet, sosyal yardımlarda yeni bir düzenlemeye gidiyor. Sosyal yardım alan kişilere yönelik yapılacak incelemeler sonucunda, pek çok kişinin yardımı kesilecek. Özellikle boşananlar ve çalışmayanlar mercek altına alınacak.

1 ay önce Güncel

Yurtdışı online alışverişe getirilen vergi zammı ve alışveriş limiti düşüşü sonrası, yurtdışından yapılan alışverişlerde belirgin bir azalma gözlemlendi. Sektör temsilcileri, özellikle Çin malı ürünlerin satışlarında ciddi bir düşüş yaşandığını belirtti. Yeni düzenlemeler, pazarda nasıl bir etki yarattı? İşte ayrıntılar...

1 ay önce Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 Eylül 2024 Cumartesi günü için yayımladığı son hava durumu raporunda çok sayıda il için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. İşte detaylar...

1 ay önce Güncel

Yatırımcılar bu hafta borsa, altın, dolar ve Euro'daki değişimleri yakından takip etti. Borsa İstanbul, altın ve dolar gerilerken, Euro sınırlı bir artış gösterdi. İşte haftalık bazda yatırım araçlarının performansı...

1 ay önce Güncel

İkinci el araç piyasasında yıl boyunca süren durgunluk, sıfır araçların cazip kampanyaları ve yüksek faiz oranları nedeniyle daha da belirginleşti. Eylül ayında sıfır otomobil fiyatlarındaki artışların, ikinci el araç piyasasını nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Uzmanlar, yıl sonuna kadar ikinci el araç fiyatlarında önemli bir değişim beklemiyor, ancak özellikle bazı modellerde talebin artabileceğini belirtiyor.