• DOLAR 34,47 %0.32
  • EURO 37,29 %0.45
  • ALTIN 2.994,53 %1.36
  • BİST100 8.794 %-2.32
  • BITCOIN 68.399 %0.96
  • ETHERIUM 2.646 %1.15
11°
1 ay önce Güncel

Bu hafta Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 0,63 değer kaybetti. Altının gram fiyatı yüzde 0,29, dolar/TL ise yüzde 0,26 oranında geriledi. Ancak avro/TL yüzde 0,03 artış gösterdi.

1 ay önce Güncel

İngiliz ekonomist Timothy Ash, Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesinin ardından yaptığı değerlendirmede, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in reformlarının Türkiye ekonomisi için kritik bir rol oynadığını vurguladı. Ash, Şimşek'in göreve gelmemesi ve ekonomi politikalarında köklü bir değişiklik yapılmaması durumunda Türkiye'nin 2000-2001 yıllarındaki gibi bir ekonomik krizle karşı karşıya kalabileceğini belirtti.

1 ay önce Güncel

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları devam ederken, soruşturma sürecinde dikkat çekici bir gelişme yaşandı. İddiaya göre, soruşturma kapsamında bir kişi gizli tanık olarak koruma altına alındı.

1 ay önce Güncel

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kastamonu’da katıldığı "Türkiye’nin Huzuru Toplantısı"nda yaptığı açıklamada, vatandaşlardan organize suç örgütleri ve suçlularla ilgili bildiklerini ihbar etmelerini istedi. Yerlikaya, "Lütfen ihbar edin" diyerek vatandaşların, organize suç örgütleri, uyuşturucu satıcıları, göçmen kaçakçılığı organizatörleri hakkında duyduklarını, gördüklerini 112’yi arayarak bildirmelerini rica etti.

1 ay önce Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun kuzey ve doğu bölgeleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Artvin, Çorum, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Kars, Kastamonu, Samsun, Sinop, Bayburt ve Ardahan illerinde yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor ve bu iller için "sarı" kodlu uyarı verildi.

1 ay önce Güncel

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle Dilan ve Engin Polat’ın tahliyelerine ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Tunç, yargı sürecine güvenilmesi gerektiğini vurguladı. Tunç, "Bir kişinin tutuksuz yargılanması onun suçsuz olduğu anlamına gelmez. Yargı en doğru kararı verecektir, yargıya güvenelim." dedi.

1 ay önce Güncel

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında, Türkiye'de sosyal güvenlik ve emeklilik sistemlerinde önemli değişiklikler planlanıyor. Prim ödeme ve prim gün sayısı artırılarak, daha uzun süre çalışanlar avantajlı duruma gelecek. Emeklilik maaşlarının hesaplama sistemi değişecek ve daha fazla prim ödeyenlerin maaşları yükseltilecek. Ayrıca, çalışanlar için ikinci bir emeklilik sistemine geçilecek. Mevcut BES sistemi yeniden düzenlenerek işveren katkısı da dahil edilecek.

1 ay önce Güncel

CHP'nin Tüzük Kurultayı'nda belediye başkanlarının konuşmasına ilişkin kısa süreli gerilim yaşandı. Mansur Yavaş, diğer belediye başkanlarının da konuşması gerektiği yönünde açıklama yaptı. İmamoğlu ve Özel, Yavaş'ın gönlünü aldı.

1 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni'nde yaşanan kılıçlı yemin olayına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Ordumuzun tekrar yıpratılmasına izin vermeyiz. Bu kılıçları kime çekiyorsun?" diyerek tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı, konunun Milli Savunma Bakanlığı ve ilgili birimlerle görüşüldüğünü ve olayın sorumlularının ordudan temizleneceğini belirtti.

1 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanlığı kararı ile 16 kişinin Türkiye'deki mal varlıkları, terör örgütlerine finansman sağladıkları iddiasıyla donduruldu. Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, yabancı devletlerin talepleri doğrultusunda, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun’un 6. maddesi kapsamında bu kararın alındığı belirtildi.