• DOLAR 34,47 %0.32
  • EURO 37,29 %0.45
  • ALTIN 2.994,53 %1.36
  • BİST100 8.794 %-2.32
  • BITCOIN 68.199 %-0.44
  • ETHERIUM 2.644 %-0.53
8°
1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılı açılışı vesilesiyle Arjantin İlkokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde 20 milyona yakın öğrencinin okullarına heyecanla başladığını belirtti. Öğrencilere, velilere ve öğretmenlere başarı ve kolaylıklar dileyen Bakan Tekin, eğitimin Türkiye’nin 86 milyon vatandaşı için önemli bir süreç olduğunu vurguladı. Öğretmen, idareci, öğrenci ve velilerin büyük bir aile oluşturduğunu ifade etti.

1 ay önce Güncel

ASAL Araştırma'nın ağustos anketine göre CHP, AK Parti ile arasındaki farkı 5 puana çıkararak yüzde 34.5 oy oranına ulaştı

1 ay önce Güncel

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) tarafından açıklanan verilere göre, 2024'ün ilk çeyreğinde Türkiye, konut fiyatlarının en çok düştüğü üç ülkeden biri oldu. Türkiye'de konut fiyatları reel olarak geçen yılın aynı dönemine göre %8,9 oranında düştü. Bu düşüş, Türkiye'yi Lüksemburg (%13,7) ve Hong Kong'un (%13,2) ardından üçüncü sıraya yerleştirdi.

1 ay önce Güncel

Denizli'nin Çivril ilçesinde görev yapan lise müdürü Hasan Efe, evinde ölü bulundu. Oğlunun, babasının hareketsiz yattığını fark etmesiyle ortaya çıkan olayda, Efe'nin kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği tespit edildi.

1 ay önce Güncel

Narin Güran'ın kaybolması ve ardından cesedinin bulunması, Türkiye'de büyük bir üzüntü ve şok yarattı. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin'in cesedi, kaybolmasından 19 gün sonra bir çuval içinde, taşlarla ve dallarla gizlenmiş halde Eğertutmaz Deresi kenarında bulundu. İlk incelemelere göre, küçük kızın boğularak öldürüldüğü ve cesedinin saklandığı belirlendi.

1 ay önce Güncel

Haziran 2023 öncesinde uygulanan ekonomi ve para politikaları, bireyler ve şirketlerde döviz fazlası oluştururken, kamunun döviz açık pozisyonu zirveye çıktı. Ancak, geleneksel para politikalarına dönüşle birlikte, Temmuz ayı itibarıyla kamunun döviz açık pozisyonu 164,6 milyar dolara gerileyerek son 3 yılın en düşük seviyesine ulaştı.

1 ay önce Güncel

2024'te güncellenen ÖSYM sınav görevlisi ücretleri, salon başkanından gözetmene kadar çeşitli roller için farklılık göstermektedir

1 ay önce Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahminlerini yayımladı. Marmara, Karadeniz, Doğu Anadolu ve bazı iç bölgelerde sağanak yağışlar beklenirken, kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı. Özellikle kuzey kesimlerde rüzgarın hızının zaman zaman 30-50 km/saate ulaşabileceği belirtildi. İşte bölge bölge hava durumu raporu...

1 ay önce Güncel

8 yaşındaki Narin Güran, Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra bir çuval içinde ölü bulundu; olayla ilgili soruşturma sürerken, aile üyeleri dahil 24 kişi gözaltına alındı

1 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanan Kabine, önemli gündem maddeleriyle bir araya geldi. Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle başlayan tartışmalar ve bu konuda yürütülen incelemeler Kabine toplantısının öne çıkan başlıkları arasında yer aldı. Ayrıca, enflasyonla mücadele ve Orta Doğu’daki gelişmeler de toplantıda ele alınacak konular arasında bulunuyor.