• DOLAR 34,24 %0.01
  • EURO 37,04 %-0.52
  • ALTIN 2.993,83 %-0.05
  • BİST100 8.654 %-1.58
  • BITCOIN 67.659 %-1.07
  • ETHERIUM 2.675 %-0.56
9°
1 ay önce Güncel

Yeni düzenlemeye göre, alışveriş sonrasında fiş veya fatura almayan tüketicilere de ceza uygulanmaya başlanacak. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan tebliğe göre, fiş almayan tüketiciye 5 bin lira özel usulsüzlük cezası kesilebilecek. Ancak, tüketicinin cezadan kurtulmasının yolu var: Fiş verilmediğini en geç 5 iş günü içinde Gelir İdaresi'ne bildirirse, ceza uygulanmayacak. Eğer bu süre aşılırsa, bildirimin yapılması halinde bile tüketici ceza ile karşılaşacak.

1 ay önce Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlara kısa mesaj göndererek, borçlarını ödemeleri gerektiğini hatırlattı. Mesajda, borcun kısa süre içinde ödenmemesi durumunda yasal takip başlatılacağı vurgulandı ve borç durumunun e-Devlet üzerinden sorgulanabileceği belirtildi.

1 ay önce Güncel

Yerli teknoloji şirketi Reeder, Samsun’da ürettiği tamamen elektrikli 4 tekerlekli motosiklet modeli ReeV Fancy'yi tanıttı. 280 bin TL fiyatıyla ön satışa sunulan bu araç, modern tasarımı ve fonksiyonel özellikleriyle dikkat çekiyor. ReeV Fancy, tek bir şarjla 100 km menzil sunan 7,5 kWh kapasiteli bataryaya sahip ve 5 saatte tamamen şarj olabiliyor. Azami 700 kilo yük taşıma kapasitesi ve 200 litre bagaj hacmi olan araç, maksimum 45 km/s hıza ulaşabiliyor.

1 ay önce Güncel

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), bu yılın sonuna doğru La Nina hava olayının yaşanma olasılığının %60 olduğunu açıkladı. WMO'nun yayımladığı uzun vadeli hava tahmin raporuna göre, La Nina'nın Ekim 2024 ile Şubat 2025 arasında etkili olması bekleniyor.

1 ay önce Güncel

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu satıcılarına yönelik 50 ilde düzenlenen "Narkoçelik-38" operasyonlarında 316 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Operasyonlarda, 580 kilogram uyuşturucu madde ve 121 bin 970 uyuşturucu hap ele geçirildi.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), faaliyet gösteren çeşitli kurslar hakkında resmi bir uyarı niteliğinde yazı yayımladı. 10 Eylül 2024 tarihli yazıda, "Amacı Dışında Faaliyet Gösteren Kurumlar"ın takibinin sıkı bir şekilde yapılması ve gerekli uyarıların iletilmesi talep edildi.

1 ay önce Güncel

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından 26 ilde gerçekleştirilen kamuoyu araştırmasına göre, Türkiye'nin en önemli sorunu olarak ekonomi, enflasyon ve hayat pahalılığı öne çıkıyor. 17-27 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılan ankete katılanların yüzde 54.5'i, "Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?" sorusuna ekonomi ve hayat pahalılığı yanıtını verdi.

1 ay önce Güncel

Kayıp olarak aranan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni, 19 gün sonra Tavşantepe Mahallesi'nde bir dere yatağında, çuval içerisinde bulundu. Tavşantepe, son 5 yılda üç çocuğun şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmesiyle "Dehşet Köyü" olarak anılmaya başladı. Narin'in ablası da dahil olmak üzere bu ölümler köyde derin bir korku ve belirsizlik yaratıyor.

1 ay önce Güncel

Türkiye genelinde yaşanan fiyat artışları huzurevlerine de yansıdı. Devlete ait huzurevlerinin aylık fiyat tarifesi geçen aya oranla üç katından fazla arttı. Şu anda devlete ait huzurevlerinin aylık ücreti dokuz bin liranın üzerine çıktı.

1 ay önce Güncel

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde yaşanan bir olayda, anaokulu bahçesinde nöbetçi öğretmenlik yapan Yusuf Ekin, iki veli tarafından darp edildi. Olay, Hediye Alay Aktaş Anaokulu'nda meydana geldi.