• DOLAR 34,29 %0.16
  • EURO 37,09 %-0.36
  • ALTIN 3.028,14 %0.54
  • BİST100 8.908 %0.40
  • BITCOIN 65.800 %-3.38
  • ETHERIUM 2.395 %-5.82
9°
1 ay önce Güncel

Sanayide stratejik bir öneme sahip olan CNC operatörlüğü, yüksek maaşlara rağmen eleman sıkıntısı yaşıyor. Şirketler, iş ilanlarında en çok aranan bu meslek için "altın bilezik" ifadesini kullanıyor.

1 ay önce Güncel

8 yaşındaki Narin Güran'ın 19 gün sonra cesedinin bulunmasının ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturmanın mevcut durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, olayla ilgili elde edilen bulguların, katillerin kimliklerini belirlemeye yönelik önemli veriler sunduğunu belirtti.

1 ay önce Güncel

2024 yılı ikinci çeyreğine ilişkin gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme süresi yarın sona eriyor. Mükelleflerin beyannamelerini zamanında teslim etmesi gerekiyor.

1 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, son günlerde gündemde olan "Emeklilik sistemi değişecek mi?" sorusuna yanıt verdi. Yılmaz, sosyal güvenlik sisteminde değişiklik yapılmayacağını ancak tamamlayıcı adımlar atılacağını belirtti. Yılmaz, aynı zamanda ekonomiye dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul öğrencileri için meslek liselerinde "zanaat atölyeleri" düzenleyerek ve "mesleki ortaokullar" açarak mesleki eğitime yönelik farkındalık yaratmayı amaçlıyor

1 ay önce Güncel

Kemalpaşa'daki Sekiz Eylül İlköğretim Okulu'nda öğretmen eksikliği velilerin büyük tepkisini çekerken, veliler kalıcı öğretmen talep ediyor

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim öğretim yılı itibarıyla eğitim sisteminde köklü bir değişiklik yaparak öğrenci velilerini sürece dahil eden Aile Okulu Modülü'nü başlattı. Bakanlık, beceri temelli yeni müfredatla birlikte öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğine büyük önem veriyor.

1 ay önce Güncel

Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Barış Alper Yılmaz'a gelen yüksek meblağlı transfer teklifinin reddedildiği açıklandı. Milli futbolcunun menajeri Tuncay Maldan, Nottingham Forest kulübünden gelen 25 milyon euro'luk teklifin Galatasaray tarafından kabul edilmediğini duyurdu.

1 ay önce Güncel

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran (8) cinayetine ilişkin soruşturma devam ederken, tutuklu bulunan amca Salim Güran'ın olay günü telefonla aradığı kuzeni Mehmet Şerif Güran sessizliğini bozdu. Amcanın yeğeni kaybolduktan sonra 21 Ağustos’ta saat 16.43’ten itibaren kuzeniyle 5 kez telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı.

1 ay önce Güncel

Yozgat'ta artan maliyetler ve ekonomik koşullar nedeniyle ekmeğe ve diğer fırın ürünlerine zam yapıldı. Yüksek maliyetler sebebiyle fırıncıların talebi doğrultusunda gerçekleştirilen zam, vatandaşları doğrudan etkileyecek.