Ankara'da, sosyal medya aracılığıyla erkeklerle tanışıp buluştuktan sonra onların banka bilgilerini ele geçirerek para çalan bir suç örgütü çökertildi. Yapılan operasyon kapsamında 9 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, sosyal medyada iletişime geçtikleri erkekleri çeşitli yöntemlerle dolandıran bu grubun faaliyetleri ortaya çıkarıldı. Suç örgütü üyelerinin, buluştukları erkeklerin telefonlarını "müzik dinlemek" gibi bahanelerle alarak şifrelerini öğrenip daha sonra bu bilgileri kullanarak mağdurların banka hesaplarına erişim sağladıkları belirlendi.

Şüphelilerin, bu yöntemle mağdurların banka hesaplarından para aktardıkları ve internet bankacılığı üzerinden kredi çektikleri anlaşıldı. Elde ettikleri paranın üçte birini kadın suç ortaklarına veren örgüt, dolandırıcılık faaliyetlerini organize bir şekilde yürütüyordu.

En Az Yakıt Tüketen Araçlar Belli Oldu! İşte En Ekonomik Otomobiller En Az Yakıt Tüketen Araçlar Belli Oldu! İşte En Ekonomik Otomobiller

Yapılan operasyon neticesinde, suç örgütüne ait 34 dolandırıcılık olayına karışan 9 şüpheli yakalandı ve 7 cep telefonuna el konuldu.