Temmuz ayında siyasi liderler ve partilerin sosyal medya performanslarına dair bir rapor yayımlandı. Curnata Ajansı'nın verilerine göre, BTK'nın erişim engeli getirdiği Instagram'da AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 97 paylaşımda bulundu. Erdoğan'ın 11.7 milyon takipçisine karşılık, CHP Genel Başkanı Özgür Özel 116 paylaşım yaptı ve 1.6 milyon takipçiye sahip. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise 72 paylaşımda bulundu ve 8.1 milyon takipçisi var.

Damar daralmasını ve tıkanıklığı önleyen besin: Avuç avuç tüketmek protein ihtiyacını gideriyor Damar daralmasını ve tıkanıklığı önleyen besin: Avuç avuç tüketmek protein ihtiyacını gideriyor

Facebook'ta, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10.2 milyon beğeni ile en yüksek beğeni sayısına sahip lider. Temmuz ayında 80 paylaşım yaptı. Erdoğan'ı 2.1 milyon beğeniyle takip eden Kemal Kılıçdaroğlu, önceki dönem CHP Genel Başkanı olarak ikinci sırada. Ekrem İmamoğlu ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise 1.7 milyon beğeni ile üçüncülüğü paylaşıyor.

X platformunda da Erdoğan liderliğini sürdürüyor. 21.5 milyon takipçiye sahip Erdoğan, temmuz ayında 85 paylaşım yaptı ancak 7100 takipçi kaybetti. Kılıçdaroğlu, 10.5 milyon takipçisiyle 51 bin takipçi kaybederken, İmamoğlu 9.2 milyon takipçisiyle 36 bin takipçi kazandı.