FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan öğretmenlerin yerine alınacak olan sözleşmeli öğretmenler hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Sözleşmeli öğretmen alımı hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı İstem Yılmaz, 15 bin öğretmen alınacağını tekrarlarken, alınacak öğretmenlerin maaşları hakkında da bilgi verdi.

Sözleşmeli ve Kadrolu Öğretmen Maaşları Eşit Olacak

Başkent Öğretmenevi’nde bir basın toplantısı düzenleyen İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlik hakkında kafalarda oluşan soru işaretlerini gidermek için açıklamalarda bulundu. Yılmaz, konuşmasında sözleşmeli öğretmenler dışında Suriye’den gelen öğretmenler, FETÖ soruşturmasında kapatılan okullar ve TEOG sınavından da bahsetti.
Sözleşmeli öğretmen alımının ayrıntılarını açıklayan Yılmaz, sözleşmeli öğretmen olarak alınacak kişilerin adaylık eğitimi göreceğini, ihtiyaçtan daha fazla öğretmen bulunması durumunda öğretmen açığı bulunan yerler ve öğretmenlerin istekleri göz önünde bulundurularak puan üstünlüğüne göre farklı il ve ilçelere atamalarında yapılacağını söylerken, bu atamaların valilik tarafından gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Hizmet Sözleşmesi Feshedilen Öğretmenlerin Hakkı Saklı Tutulacak

İsmet Yılmaz, sözleşmeli olarak alınan öğretmenlerden doğum ya da askerlik gerekçesi ile sözleşmesi feshedilenlerin haklarının saklı tutulacağını ve istemeleri halinde tekrar öğretmenliğe devam edebileceklerinin altını çizdi.
Sözleşmeli öğretmenlik yapacakların kafalarında soru işaretlerinin bulunduğunu ve kendilerinin kadrolu öğretmenlerden farklı olacaklarını düşündüklerini bildiğini belirten bakan, kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler arasında asla bir ayrım olmayacağının altını çizdi.

Her iki öğretmeninde tüm haklarının eşit olduğunu belirten Yılmaz, maaş yönünden de farklılık yaşanmayacağını söylerken, sözleşmeli öğretmenlerin de kadrolu öğretmenler gibi yarı yıl ve yaz tatili haklarının bulunduğunu ifade etti.
Yeni alınacak öğretmenlerin sözleşmelerinin birer yıl sürecek şekilde yapılacağı, bu bir yılın sonunda sözleşmesini feshetmeyen öğretmenlerin devam edecekleri öğrenildi. sözleşmesini feshetmeyen öğretmenler 4 yıl süre ile bu işlemi gerçekleştirebilecek.