Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), önümüzdeki eğitim öğretim yılında bazı spor liselerinde pilot olarak "spor ortaokulları" açacağını açıkladı. Bu okullarda öğrenciler yetenek sınavıyla kabul edilecek ve müfredatın yanı sıra ağırlıklı olarak beden eğitimi ve spor dersleri verilecek.

MEB, spor ortaokullarının erken yaşta spora ilgi duyan, yetenekli öğrencilerin keşfedilmesini ve bilinçli sporcuların yetiştirilmesini hedeflediğini belirtti.

Merih Demiral Heykeli Önergesi Komisyona Gönderildi! CHP'den Tepki Geldi Merih Demiral Heykeli Önergesi Komisyona Gönderildi! CHP'den Tepki Geldi

Spor liselerinin altyapıları ve derslikleri uygun olanlarında açılacak bu okullar, spor alanında eğitim görecek nitelikli bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor.

2024-2025 eğitim öğretim yılında pilot olarak başlatılacak bu okullar, ilkokul sonrası spor alanında eğitim almak isteyen öğrenciler için özel olarak tasarlanacak.

Spor ortaokullarında normal müfredat uygulanacak, ancak beden eğitimi ve spor derslerine ağırlık verilecek. Öğrenciler bu okullara yetenek sınavıyla seçilecek. Pilot okulların belirlenmesi sürecinin devam ettiği bildirildi.