Altında Fed Etkisi! Yeni Rekor Kaydedildi Altında Fed Etkisi! Yeni Rekor Kaydedildi

The Times/SAY 24 anketine göre, Donald Trump'ın Arizona'da 7 puan, Wisconsin'de 5 puan ve diğer salıncak eyaletlerde 2 ila 4 puan farkla Joe Biden'ın önünde olduğu belirlendi. Ankete katılanların %10'u ise henüz karar vermemiş durumda.

The Times/SAY 24 tarafından yapılan anket, Trump ile Biden'ın salıncak eyaletlerdeki son oy oranını ortaya koydu. Ankete göre, ABD başkanlık seçimlerinde kilit rol oynayan Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, North Carolina, Pensilvanya ve Wisconsin’da Trump, Biden'a karşı yarışı önde götürüyor. Trump, Arizona'da 7 puan, Wisconsin'de 5 puan, North Carolina, Georgia ve Nevada'da 4'er puan, Pensilvanya'da 3 puan ve Michigan'da 2 puan önde bulunuyor.

Ankete katılanların yaklaşık %10'u henüz karar vermediğini belirtirken, kasım seçimlerine bağımsız aday olarak katılan Robert F. Kennedy Jr.'ye oy vermeyi düşündüğünü söyleyenlerin oranı %3 ile %5 arasında değişiyor.

Anket, Biden'ın bu 7 eyalette Trump'ın gerisinde kalmasına rağmen, Demokrat Senato adaylarının yarışta Cumhuriyetçi rakiplerinin önünde olduğunu gösteriyor.

Anket, 4-12 Temmuz tarihlerinde, 7 eyaletin her birinde yaklaşık 1000 katılımcıyla gerçekleştirildi. ABD'de yapılan başkanlık veya ara seçimlerin kaderini, her dönem Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında gidip gelen ve "salıncak eyalet" olarak nitelendirilen eyaletler belirliyor. Bu nedenle partiler, kampanya çalışmalarını özellikle kritik öneme sahip "kararsız seçmen" olarak gördükleri bu salıncak eyaletlerde yoğunlaştırıyor.

Trump'ın bu eyaletlerdeki yükselişi, seçimlerin sonucunu doğrudan etkileyebilecek nitelikte. Biden'ın bu duruma nasıl karşılık vereceği ve Demokratların kampanya stratejilerinde nasıl değişiklikler yapacağı merakla bekleniyor.