Güncel

Taşıt Tanıma Birimi Fiyatı Açıklandı! İşte Detaylar

2024 yılı için Taşıt Tanıma Birimi (TTB) fiyatı 1.810 TL (KDV hariç) olarak belirlendi

Abone Ol

Taşıt Tanıma Birimi (TTB) fiyatı, 2024 yılı için 1.810 TL (KDV hariç) olarak belirlendi. Bu fiyat, taşıt sahiplerinin yetkili firmalara ödeyeceği montaj hizmet bedelini de kapsıyor.

Turpak'ın Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Önkol, şirketin 25 yıllık tecrübesiyle Türkiye genelinde Ulusal Taşıt Tanıma Sistemleri (UTTS) montaj, servis ve çağrı merkezi hizmetleri sunmak için 81 ilde 200 sabit ve 50 mobil ekiple hazırlıklarını tamamladığını belirtti.

2024 yılı için belirlenen Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) birim fiyatları, 1 adet TTB için 1.810 TL olarak açıklandı. Montaj hizmet bedeli dahil ödemeler, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi olan www.utts.gov.tr üzerinden belirtilen banka hesabına yapılabiliyor. Bu fiyatlar, 2025 ve sonrasında Türkiye İstatistik Kurumu’nun belirlediği Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında artırılacak ve yeni fiyatlar her yılın başında geçerli olacak.

Yıl sonuna kadar yakıt harcamalarını gider olarak gösterebilmek için ticari taşıt sahiplerinin araçlarına Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi taktırması gerektiği belirtiliyor. Taşıt Tanıma Birimi (TTB) temini ve detaylı bilgi için Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nün web sitesi kullanılabilir.

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi, akaryakıt istasyonlarında yapılan satış işlemlerinde taşıt plaka bilgilerini otomatik olarak ödeme kaydedici cihazlara aktarır. Araçlara monte edilen TTB ve akaryakıt pompa tabancalarına takılan Taşıt Tanıma Okuyucu (TTO) sayesinde taşıt plaka bilgileri algılanır ve Tabanca İletişim Modülü (TİM) aracılığıyla ödeme cihazına aktarılır. Bu sistem, plaka bilgilerinin manuel olarak girilmesini engeller.

Turpak, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş şirketler arasında yer alıyor. 25 yıl boyunca 15 milyonun üzerinde araca montaj yaparak sektörde öncü olan Turpak, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi montajları için genişletilmiş servis ağıyla hizmet vermeye hazır. Alper Önkol, "25 yıllık tecrübemizle, Türkiye genelinde UTTS montaj, servis ve çağrı merkezi hizmetlerini sunmak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık," dedi.