Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Personel Genel Müdürlüğü, tayini çıkan öğretmenler için önemli bir açıklama yaparak, isteğe bağlı olarak ataması yapılan öğretmenlerin tayinlerinin iptal edilebileceğini duyurdu. 9 Ağustos 2023 tarihli yazı ile yapılan duyuruda, 2023 yılı yer değiştirme döneminde il içi ve iller arası isteğe bağlı olarak ataması yapılan öğretmenlerden talep edenlerin, 17 Ağustos 2023 tarihine kadar başvuruda bulunmaları ve görev yerlerinden ayrılmamış olmaları şartıyla, iller arası atamaların Bakanlık tarafından, il içi atamalarının ise valilikler tarafından iptal edilebileceği belirtildi.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi büro personeli alımı! KPSS 50 puan isteniyor Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi büro personeli alımı! KPSS 50 puan isteniyor

Bu açıklama ile tayinleri çıkan öğretmenlerin, isteğe bağlı olarak atandıkları görev yerlerinde kalmak isteyip istemediklerine karar verme imkanı sağlanmış oldu. Öğretmenlerin taleplerine göre atama iptali yapılacak ve bu şekilde öğretmenlerin görev yerleri değiştirilebilecek.