TBMM Genel Kurulu, memur maaşlarını ve emekli aylıklarını arttıran düzenlemeyi içeren kanun teklifini yasalaştırmak için yoğun bir çalışma dönemine girecek. Ayrıca, 2023 yılı ek bütçesine ilişkin kanun teklifi de Genel Kurul gündemine gelecek.

Genel Kurul'un 11 Temmuz Salı günü başlayacak olan haftalık çalışmasında, "6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" görüşülecektir.

Bu teklife göre, tüm kamu personeline 15 bin 965 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpılması sonucunda bulunacak tutarda (8077 TL) ilave ödeme yapılacak. Ayrıca, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle oluşan finansman ihtiyacı doğrultusunda, tüm taşıtlarda 2023 yılı için bir defaya mahsus olmak üzere iki katı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınacak.

Kovid-19 hastalığıyla mücadele kapsamında alınan idari para cezalarının, 9 Kasım 2022 tarihinden önce tahsil edilenlerin iadesi yapılacak. Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklileri, yılın 6 ayı için toplamda yüzde 25 zam alacak.

Ayrıca, konut kiralarında uygulanan yüzde 25 sınırlamasının süresi 1 Temmuz 2024'e kadar uzatılacak. Kovid-19 izninde bulunan hükümlülerden, denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanlar, tekrar cezaevine dönmeden kalan sürelerini denetimli serbestlik altında infaz edecekler.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile Bağlı Cetvellerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere 11 Temmuz Salı günü toplanacak. Teklifin komisyonda kabul edilmesinin ardından bu hafta içinde Genel Kurul gündemine gelmesi ve yasalaşması bekleniyor.

Ayrıca, Genel Kurul'da uluslararası anlaşmalara dair kanun teklifleri görüşülecek ve TBMM Dilekçe Komisyonu da sözcü seçimi için toplanacak. Siyasi partilerin haftalık grup toplantıları da gerçekleştirilecektir.

 

Cumhuriyetçilerin kongresinin yakınlarında alarm: Şüpheli öldürüldü Cumhuriyetçilerin kongresinin yakınlarında alarm: Şüpheli öldürüldü

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi