Anayasa Mahkemesi'nin tutuklu Milletvekili Can Atalay hakkındaki kararını değerlendirmek amacıyla toplanan TBMM oturumunda bir yumruklu kavga yaşandı.

İzmir'den Sonra Karabük ve Aydın'da Orman Yangınları Çıktı İzmir'den Sonra Karabük ve Aydın'da Orman Yangınları Çıktı

Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ ile grup başkanvekillerinin katıldığı toplantıda, muhalefet başkanvekilleri, Alpay Özalan’a kınama ya da oturuma katılmama cezası verilmesini talep etti.

Meclis Genel Kurulu yeniden toplandı ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlık etmeye başladı. Kurtulmuş, TİP Milletvekili Ahmet Şık ile AK Parti Milletvekili Alpay Özalan’a kınama cezası verilmesini oyladı ve cezalar kabul edildi.

Oylama öncesinde konuşan Kurtulmuş, "Usul tartışması birleşimini yöneten başkan değiştiği için geçerli değildir. Gündemdeki konulara devam ediyoruz. Grup başkanvekillerinin içeride uzlaşmaları sağlanmıştır. Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki, dün TBMM Genel Kurulu'nda Cumhuriyet tarihimizin en önemli oturumlarından biri gerçekleştirildi. Bütün dünyaya örnek teşkil eden ve tüm partilerden milletvekillerinin katıldığı bir toplantı yapıldı. Bugünkü olağanüstü oturumda da Meclis'e yakışacak bir dil ve davranış sergilenmesini talep ediyorum. Şimdi görüşmelere devam ediyoruz" dedi.