Son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve enflasyonun artışıyla birlikte Türkiye'de merakla beklenen konulardan biri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) alacağı önlemler oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katıldığı bir etkinlikte yaptığı açıklamalar, piyasalarda dikkatle takip edildi.

Şimşek, Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Araştırma Merkezi ve DEİK işbirliğiyle İstanbul'da düzenlenen "İstanbul KÖİ Haftası" etkinliğinde, Türkiye'nin ekonomi programına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Programın fiyat istikrarını sağlamayı, mali disiplini yeniden tesis etmeyi, cari açığı azaltmayı, büyümeyi dengelenmeyi ve yapısal reformları hayata geçirmeyi hedeflediğini belirten Şimşek, para politikasında gerekli adımların atıldığını ve sıkılaşma sürecinin başladığını ifade etti.

e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak... e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak...

Özellikle son dönemde artan enflasyonla birlikte TCMB'nin faiz artışı yapması beklentilerinin yükseldiği bir dönemde, Şimşek'in "TCMB yeterli sıkılaştırma yaptığını düşünüyor." açıklaması dikkat çekti. Şimşek, uygulanan ekonomi programının işe yarayacağına inandıklarını dile getirerek, sabırlı ve kararlı olunması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin büyüme potansiyeline de değinen Şimşek, dengeli bir büyüme patikasıyla cari açığı azaltmayı hedeflediklerini belirtti. Türkiye'nin girişimci bir ülke olduğunu ve büyüme sorunu olmadığını ifade eden Şimşek, ekonomik yapının geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.