Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde, 2 yaşındaki bir bebek hastaneye kaldırıldığında vücudunda darp izleri bulundu ve beyin kanaması geçirdi. Sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilen bebeğe, yapılan adli tıp raporunda cinsel tacizde bulunulduğu belirlendi.

Hastalanan bebeğin hastaneye götürülmesi sırasında yapılan muayenede, vücudundaki darp izleri ve beyin kanaması tespit edildi. Ameliyat edilen ve yoğun bakımda tedavi altına alınan bebeğin hayati riski devam ediyor.

Bu ilimizde ekmeğe 2 TL zam geldi Bu ilimizde ekmeğe 2 TL zam geldi

Olayla ilgili olarak, bebeğin annesi B. Y. ve komşularının 13 ve 14 yaşlarındaki iki çocuğu tutuklandı. Anne ve komşu çocukları, bebek üzerinde cinsel taciz ve şiddet uygulamakla suçlanıyor. Ayrıca, ailenin 5 yaşındaki diğer çocuğu koruma altına alındı.

Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, bebeğe yönelik cinsel istismar suçunun adli tıp raporlarıyla kesinleştiğini belirtti. Gürcün, “Ayrıntılı ihbarlar ve tahkikat sonucunda, çocuğumuza cinsel istismarda bulunan kişiler tespit edildi. Kati raporlar dosya içerisinde mevcut ve olayın vahameti nedeniyle kurumlar hızlı bir şekilde aksiyon aldı,” dedi. Gürcün, 18 yaşından küçük çocukların tutuklanma sebeplerinin de bu raporlarla desteklendiğini ifade etti.