Bakanlıktan Mazot ve Gübre Desteği Açıklaması! Ödemeler Kesildi Mi? Bakanlıktan Mazot ve Gübre Desteği Açıklaması! Ödemeler Kesildi Mi?

Tesla personel alımında yüksek maaş fırsatı

Dünyanın önde gelen elektrikli araç üreticisi Tesla, aylık 300 bin TL maaşla personel alacağını duyurdu. İlan kapsamında işe alınacak personeller, insansı robot Optimus'un gelişimi için çalışacak. Şirket, geçtiğimiz yıl Optimus'u eğitmek için personel almış, bu yıl da aynı pozisyonlar için yeni alımlar yapılacağını açıkladı. Başvuran adaylar, yüksek maaş ve esnek çalışma koşullarıyla dikkat çeken bu pozisyonlarda istihdam edilecek.

İş ilanının şartları ve kazanç detayları

Tesla, personel alımında saatlik ücretin 48 dolara kadar çıkabileceğini duyurdu. Güncel döviz kuruna göre bu rakam saat başına 1620 TL'ye karşılık geliyor. Günlük ortalama 8 saat çalışan bir personel, günde 12 bin 960 TL kazanacak ve haftada 6 gün çalışanlar için haftalık kazanç 77 bin 760 TL olacak. Aylık kazanç ise 300 bin TL'nin üzerinde olacak.

Başvuru şartları ve boy kriteri

Tesla’nın bu pozisyonlar için belirlediği en önemli şartlardan biri, başvuru yapacak adayların boylarının 170 ile 180 cm arasında olması. Şirket CEO'su Elon Musk, Optimus'un boyunun 173 cm olduğunu belirtti. Bu nedenle personellerin de robota uygun ölçülere sahip olması gerektiği açıklandı.

Esnek çalışma koşulları sunulacak

İşe alınacak personeller, esnek çalışma saatleriyle istihdam edilecek. Haftada 1 gün izin imkanı sunulurken, gerektiğinde fazla mesai yapılabileceği de açıklandı. Esnek çalışma sistemine göre, personellerin belirli durumlarda ek çalışmalar yapması gerekecek. Georgia Institute of Technology'de robotik profesörü olan Animesh Garg, bu ilanla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bu çalışma, hareket yakalama kıyafetleriyle görevleri yerine getirerek, analiz edilecek verileri toplamayı ve doğrudan insansı robotu kontrol etmeyi içeriyor.”

Başvuru süreci başladı

Tesla’nın personel alımı için başvurular başladı. İlgilenen adaylar, başvurularını Tesla'nın resmi web sitesi üzerinden yapabilecekler. Başvuru yapmak isteyenler, şu adresi ziyaret edebilir:
https://www.tesla.com/careers