Güncel

Ticaret Bakanlığı duyurdu: Emlak ilanlarına yönelik denetimde 54 milyon lira ceza!

Emlak ilanlarındaki yanıltıcı artışlara karşı gerçekleştirilen denetimler sonucunda 545 kişiye toplam 54,5 milyon TL ceza verildiğini Ticaret Bakanlığı duyurdu.

Abone Ol

Ticaret Bakanlığı'nın son dönemde emlak sektörüne yönelik gerçekleştirdiği incelemeler sonucunda, fiyat manipülasyonu yapan emlak ilanlarını yayınlayan 545 kişiye toplamda 54 milyon 500 bin TL para cezası verildiği açıklandı.


Ticaret Bakanlığından detaylı denetim vurgusu

Bakanlıktan yapılan açıklamada, piyasa dengesini bozabilecek, spekülatif fiyat artışlarına ve yanıltıcı reklamlara sebep olabilecek tüm fiil ve eylemler üzerinde titizlikle durulduğu belirtildi. Açıklamada, "Yanıltıcı ve spekülatif fiyatlandırmalarla ilgili ilanlar detaylı bir şekilde inceleniyor" ifadesine yer verildi.

1 Eylül'den itibaren yüzde 100 ve üzeri fiyat artışı yapanlar cezalandırıldı

1 Eylül'den bu yana, ilan fiyatında yüzde 100 ve üzeri artış yaparak piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozan emlak ilanlarına verilen cezaların detayları paylaşıldı. Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik doğrultusunda haksız ve hukuka aykırı davranan kişilere kişi başı 100 bin TL olacak şekilde toplamda 54,5 milyon TL ceza kesildiği bildirildi.

Vatandaşın mağduriyeti önleniyor

Ticaret Bakanlığı, vatandaşların olası mağduriyetlerinin önlenmesi adına bu tür fiyat manipülasyonlarına karşı etkin ve hızlı bir şekilde hareket etmeye devam edeceğini vurgulayarak, piyasada adaletli ve rekabetçi bir ortamın sağlanması için tüm araçlarını kullanmaya devam edeceğini belirtti.