TikTok, içerik üreticilerinin daha kapsayıcı ve olumlu topluluklar oluşturmalarına yardımcı olmak için yeni adımlar atıyor. Bu kapsamda, eğitim programları uygulamaya konacak ve canlı yayından para kazanma politikasına yeni kurallar getirilecek. İşte detaylar...

Düşük Kaliteli İçeriklere Karşı Önlemler

TikTok, LIVE'dan gelir elde etmeye uygun olmayan, düşük kaliteli içerikleri belirlemek için yeni bir sistem kuracak. İçerik üreticileri, belirlenen kurallara uymak zorunda olacak ve ihlaller durumunda para kazanma özelliklerine erişimleri kısıtlanabilecek. İçeriklerin platformdaki görünürlüğüne ilişkin standartlar, TikTok Topluluk Kuralları ve Hizmet Şartları tarafından belirlenmeye devam edecek.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi büro personeli alımı! KPSS 50 puan isteniyor Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi büro personeli alımı! KPSS 50 puan isteniyor

Canlı Yayın Kriterleri

TikTok, yeni yayıncıları desteklemek ve güvenli bir ortam sağlamak adına LIVE kullanıcılarına yönelik kriterleri güncelliyor. Daha önce, içerik üreticilerinin en az 18 yaşında olması ve belirli kriterleri karşılaması yeterliydi. Yeni düzenlemelerle birlikte, LIVE içerik üreticileri canlı yayından para kazanma özelliklerine aşamalı olarak erişebilecek.

Aşamalı Para Kazanma ve Eğitim

İçerik üreticileri, kitlelerini büyütürken LIVE'ın kurallarını öğrenmek için aşamalı para kazanma sistemine tabi tutulacak. Bu kapsamda, TikTok, uygulama içerisindeki LIVE Güvenlik Merkezi'ni güncelleyerek yeni kaynaklar yaratıyor. İçerik üreticileri, LIVE Güvenlik Eğitim Merkezi'nde politika ihlallerini ve eğitim içeriklerini görüntüleyebilecek.

Güvenlik ve Denetim

TikTok METAP LIVE Yöneticisi Waseem Sayegh, çoğu içerik üreticisinin güvenlik kurallarına ve para kazanma politikalarına uyduğunu belirtti. Sayegh, "Bu güncellemelerin LIVE topluluğumuzun yaratıcılığını güçlendireceğine ve olumlu etkileşimleri artırmaya yardımcı olacağına inanıyoruz" dedi.

TikTok'un politikasındaki bu güncelleme, platformun LIVE güvenliği ve içerik kalitesine yaptığı yatırımların devamı niteliğinde. TikTok, LIVE için kurulan özel ekipler ve denetim modelleri dahil 40 binden fazla kişi ile güvenli bir platform olarak kalmaya devam ediyor. Özellikle LIVE içerik üreticileri için 10'dan fazla özelleştirilebilir güvenlik kaynağı ve izleyicilerin LIVE içeriğinden keyif almalarını kişiselleştirmelerine yardımcı olan çok sayıda özellik sunuluyor.