Güncel

Tiyatro ve sinemanın usta ismi Ayten Gökçer yaşamını yitirdi

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer yaşamını yitirdi. Gökçer, 84 yaşında hayata veda etti.

Abone Ol

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer yaşamını yitirdi. Gökçer, 84 yaşında hayata veda etti.

Türk tiyatrosunun ve sinemasının önemli isimlerinden biri olan Ayten Gökçer'in vefat haberi sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu. 84 yaşında yaşamını yitiren Gökçer'in cenazesinin yarın eşi Cüneyt Gökçer'in yanına defnedileceği öğrenildi.

Usta oyuncu, 'Taçsız Kral', 'Yılan Hikayesi', 'İstanbul Kırmızısı' gibi birçok önemli yapımın yanı sıra birçok tiyatro oyununda da unutulmaz performanslar sergiledi.

Gökçer'in cenazesi, 15 Mayıs Çarşamba günü öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek. Ancak devlet töreni düzenlenmeyecek.

Ayten Gökçer, 26 Ocak 1940 tarihinde Ankara'da doğdu. Asıl adı Ayten Kaçmaz olan Gökçer'in çocukluğu Ankara'da geçti. Ankara Devlet Konservatuvarı'nın bale bölümüne başlayan Gökçer, daha sonra Muhsin Ertuğrul'un tavsiyesiyle Ankara Devlet Tiyatroları Çocuk Tiyatrosu'nda görev aldı. 1958 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçı kadrosuna katıldı ve uzun yıllar tiyatro sahnelerinde önemli roller üstlendi.

Sinemada da başarılı bir kariyere sahip olan Gökçer'in filmografisinde 'Taçsız Kral', '501 Numaralı Hücre', 'İçli Kız Funda', 'Damdaki Kemancı' gibi önemli yapımlar bulunmaktadır.

Ayten Gökçer, tiyatrocu Cüneyt Gökçer ile 1964 yılında evlendi ve bir kızı oldu. Eşi Cüneyt Gökçer, 2009 yılında vefat etmişti.