Türkiye Sigorta Birliği (TSB)'nin açıklamasına göre, depremde hayatını kaybedenlerin adına düzenlenmiş olan "Hayat Sigortası" ve "Ferdi Kaza Sigortası" poliçeleri varsa, mirasçıların bu poliçeler kapsamında tazminat haklarına başvurabileceği vurgulandı.

Açıklamada, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların mirasçılarına hitap edilerek, "Hayat Sigortası" ve "Ferdi Kaza Sigortası" poliçelerine dair önemli bilgiler paylaşıldı. Mirasçılar, e-Devlet üzerinden "Hayat Sigortası Poliçe ve Tazminat Bilgileri Sorgulama" veya "Ferdi Kaza Poliçe Sorgulama" bölümünden, vefat etmiş kişinin TC kimlik numarası ve mirasçılık belgesinin alındığı kurum bilgisi ile sorgulama yapabilecekler.

Banka faizleri emekli maaşını yakaladı: Yatırımcılar dikkat! Banka faizleri emekli maaşını yakaladı: Yatırımcılar dikkat!

Ayrıca, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) web sitesi üzerinden de "Meblağ Sigortalarında Hak Sahipliği Sorgulama (Vefat Eden Sorgu)" bölümünden kendi e-Devlet bilgileriyle doğrulama yaparak, vefat eden kişinin TC kimlik numarası ve doğum tarihi bilgilerini girerek bilgi alabilecekleri ifade edildi. Bu bilgilerle vefat eden kişinin "Hayat" ve "Ferdi Kaza" sigortası poliçelerine ulaşabilir ve hak sahibi oldukları tazminatı ilgili sigorta şirketine başvurarak talep edebilirler.

TSB, zor zamanlarda mirasçıların yanında olduklarını ve depremde kaybedilen sevdiklerinin anısına saygıyla yaklaştıklarını belirtti. Bu süreçte bilgi almak isteyen mirasçılara destek olmak amacıyla bu duyurunun yapıldığı da açıklamada yer aldı.