Güncel

Türk Hava Yolları'ndan dev personel alımı: Yüksek maaşla 7 bin kişi alınacak

Türk Hava Yolları (THY), büyük bir personel alım sürecini duyurdu. Kabin memuru, pilot, teknik ve idari kadrolar için toplamda 7 bin yeni pozisyon açılacağı bildirildi. Peki, bu süreç nasıl işleyecek?

Abone Ol

THY'nin 2023 yılında elde ettiği 6.1 milyar dolarlık kar ve yolcu sayısındaki rekor artış, personel sayısını da artırma kararı almasına zemin hazırladı. Mevcut 83 bin çalışan sayısının 90 bine yükseltilmesi planlanıyor. Bu kapsamda, 8 bin yeni personel alımının ilk etabında 1000 kişi işe alınmıştı. Şimdi ise kalan 7 bin pozisyon için başvurular alınacak.

Alınacak Pozisyonlar

Açıklanan pozisyonlar arasında; İstanbul merkezli olarak engelli çalışan kadrosu, II. pilot (dar gövde, tecrübesiz), kaptan pilot geniş gövde (non-type rated), uçuş öğretmeni, take-off cadet, tecrübeli II. pilot pozisyonları yer alıyor. 

Maaş ve İkramiye

THY'nin çalışanlarına en az 40-45 bin TL maaş ve yılda 3 maaşlık ikramiye sunacak.

Başvuru Süreci

Adaylar, THY'nin güncel personel alım ilanlarına "https://careers.turkishairlines.com/acik-pozisyonlar" adresi üzerinden erişebilir ve başvurularını bu platform aracılığıyla gerçekleştirebilir. Kabin memuru alımları için Nisan ayında başlaması bekleniyor.