Güncel

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret zammı hakkında konuştu: İşte beklenen oranlar

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, 2024 asgari ücret zammıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yeni bir komisyon kurulacağını ve asgari ücretin belirlenmesinde farklı bir yöntem izleneceğini belirten Atalay, zam oranlarıyla ilgili ipuçları da verdi. İşte merak edilen tüm detaylar...

Abone Ol

Yaklaşan asgari ücret görüşmeleri öncesinde Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Ergün Atalay'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Atalay, önümüzdeki dönemde asgari ücrete yapılacak zamma dair önemli bilgiler verirken, bu süreçte yeni bir komisyonun kurulacağını ve asgari ücretin belirlenmesinde farklı bir yöntem izleneceğini ifade etti.

Ergün Atalay'dan kritik zirve öncesi açıklamalar

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki bir etkinlikte sendikaların il temsilcileriyle bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada Atalay, tüm tarafların emeğe saygı göstermesi gerektiğini vurguladı. Atalay, taşeron işçilik konusunun çözümü için hem iktidarın hem de muhalefetin adım atmasını beklediklerini ancak beklentilerinin henüz karşılanmadığını dile getirdi.

Yeni komisyon, yeni umutlar

Asgari ücret görüşmelerine ilişkin de konuşan Atalay, "Önümüzdeki günlerde asgari ücretle alakalı görüşmeler başlayacak. Kasım ayının 20’sinden itibaren belki de Türkiye'de ilk defa uygulanacak bir yöntemle yeni bir komisyon kuracağız" dedi. Komisyonun yapısında eşit sayıda kadın ve erkeğin yer alacağını belirten Atalay, asgari ücretlilerin yaşadıkları zorlukların doğrudan masaya yansıtılacağını ve sendikacıların da bu doğrultuda hareket edeceğini ifade etti.

Asgari ücrette beklenen oranlar

Yeni asgari ücretin belirlenmesi sürecinde yüzde 40, 45 ve 50'lik zam oranları gündemde. Eğer asgari ücrete yüzde 40 zam gelirse yeni ücret 15,962 lira olacak. Yüzde 45'lik bir artışla 16,532 lira ve yüzde 50'lik bir zamla 17,103 lira olarak belirlenmesi bekleniyor.

Kararın açıklanacağı tarih

Asgari ücretin ne kadar olacağına dair karar, Aralık ayının son haftasında netleşecek. Türkiye'nin dört bir yanındaki milyonlarca işçi, bu tarihi merakla bekliyor.