Güncel

Türkiye ve Yunanistan arasında gerçekleşen görüşmede anlaşma sağlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Vilnius, Litvanya'da düzenlenen NATO Zirvesi kapsamında bir araya gelerek Türkiye ve Yunanistan Dışişleri Bakanlarının da katılımıyla görüşme gerçekleştirdiler. Görüşme sonrasında bildiri yayımlandı. İşte detaylar...

Abone Ol

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Vilnius, Litvanya'da düzenlenen NATO Zirvesi kapsamında bir araya gelerek Türkiye ve Yunanistan Dışişleri Bakanlarının da katılımıyla görüşme gerçekleştirdiler.

Görüşme, olumlu bir atmosferde gerçekleşti. Erdoğan ve Miçotakis, son aylarda ikili ilişkilerde oluşan olumlu havanın sürdürülebilir ve tutarlı olmasının her iki ülkenin de çıkarına olduğunda anlaştılar.

Bu doğrultuda, taraflar önümüzdeki dönemde olumlu ivmeyi sürdürme ve iki ülke arasında iletişim kanallarını harekete geçirme konusunda anlaştılar. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin bir sonraki toplantısının Selanik'te sonbaharda düzenlenmesi konusunda anlaşmaya vardılar. İki Dışişleri Bakanı, süreçleri yönlendirmek ve ilerlemeyi rapor etmekle görevlendirildi.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi