Euronews Türkçe'nin aktardığı habere göre, 2022 yılında Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde temsili olarak 100 avro karşılığı satın alınan bir aracın Türkiye fiyatı, 144 avro seviyesine yükseldi. Bu durum, Türkiye'yi AB ülkeleri arasında araç fiyatları bakımından zirveye taşıdı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye 37 ülke içinde en yüksek araç fiyatlarına sahip olan ülke konumunda bulunuyor. 2021 yılında AB'de 100 avroya satın alınan bir aracın Türkiye fiyatı 101 avro iken, 2022'de bu fiyat 144 avroya yükseldi.

Otomotiv sektöründeki dalgalanmaların ardından Ticaret Bakanı Ömer Bolat, internet üzerinden satılan ikinci el araçların fiyatlarının sıfır araç fiyatını aşamayacağını belirtmişti. Ancak araç fiyatlarındaki artışın devam etmesi, Türkiye'deki tüketicileri olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Son bir yılda yaşanan yüzde 43'lük artış dikkat çekici bir durum olarak karşımıza çıkıyor. 2021 yılında AB genelinde 100 avro olan aracın fiyatı, Türkiye'de 100,6 avro iken, 2022'de bu fiyat 143,9 avroya yükselmiştir. Bu da son bir yılda araç fiyatlarının yüzde 43 oranında arttığını göstermektedir.

2023 yılının ilk beş ayı itibarıyla Türkiye'de motorlu taşıt araçları üzerinden elde edilen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) geliri 125,1 milyar TL olarak gerçekleşti. Bu miktar tahsil edilen geliri ifade etmektedir ve tahakkuk eden miktar ise 128,7 milyar TL seviyesindedir.

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

9 İlde Yapılan Operasyonla Kamuyu Zarara Uğratan Çete Çökertildi 9 İlde Yapılan Operasyonla Kamuyu Zarara Uğratan Çete Çökertildi

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi