İran'da suikasta kurban giden Hamas lideri İsmail Haniye için Türkiye'nin her yerinde camilerden sela sesleri yükseldi. Selayı duyanlar sosyal medyada paylaşım yaparak duygularını dile getirdi.

Tahran'daki Suikast Türkiye'de Ses Getirdi

Bağcılar'da Motosiklet Kazasında Polis Memuru Hayatını Kaybetti Bağcılar'da Motosiklet Kazasında Polis Memuru Hayatını Kaybetti

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da suikasta uğraması, Türkiye'de büyük yankı uyandırdı. Ülke genelinde camilerden sela okunarak Haniye'nin şehit olduğu duyuruldu. Sosyal medyada pek çok kullanıcı bu durumu paylaştı ve tepkilerini ifade etti.

Elazığ'dan Duyuruldu

Elazığ'da kaydedilen bir görüntüde camiden, "Hamas lideri İsmail Haniye Siyonist İsrail tarafından şehit edilmiştir. Allah şehadetini kabul eylesin" şeklinde bir anons yapıldığı duyuldu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Suikasta Tepki

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Haniye'nin suikasta uğramasını kınadı ve başsağlığı dileklerini iletti. Erbaş, "Tahran'da gerçekleştirilen alçak suikast sonucu şehadete kavuşan Filistin direnişinin yiğit evladı İsmail Haniye'ye, Cenabıhak'tan rahmet, tüm Filistin halkına ve Filistin'in özgürlük mücadelesine gönül vermiş insanlara sabır ve başsağlığı diliyorum. Filistin davasına ailesiyle, canıyla, kanıyla adadığı ömrüne, sarsılmaz inancına ve cihadına şahidiz. Mekanı cennet, makamı ali olsun." ifadelerini kullandı.