THY ve Pegasus, uçak biletlerine önemli bir zam yaparak tavan fiyatı güncelledi.

Yüksek enflasyon ve artan dolar kuru nedeniyle tüm ürünlerde fiyat artışı görülürken, benzin fiyatları da yükseldi. İstanbul'da benzin fiyatı 45 liraya yaklaştı, bu da sürücülerin benzin istasyonlarına yaklaşırken endişelenmesine neden oldu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten İsrail Suikastine Sert Tepki: "İsrail, Bölgedeki Tüm Ülkelerin Milli Güvenliğini Tehdit Etmektedir" AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten İsrail Suikastine Sert Tepki: "İsrail, Bölgedeki Tüm Ülkelerin Milli Güvenliğini Tehdit Etmektedir"

Yeni düzenleme ile iç hat uçak biletlerinin tavan fiyatı 3.253 TL'den 4.003 TL'ye çıkarıldı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından 2013 yılında belirlenen tavan fiyat, bu tarihten sonra ilk kez arttırıldı. THY ve Pegasus, bu güncellemeyi bilet fiyatlarına yansıttı.

Zam 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak. Uçuşlarda biletlerin yüzde 80'i 2.503 TL, kalan yüzde 20'si ise 4.003 TL olarak satılacak. İç hatlarda tek yönde tavan fiyat uygulaması ilk kez 2013'te yürürlüğe konmuştu. Business sınıfı ve dış hat biletlerinde ise tavan fiyat uygulaması bulunmuyor. 2022'nin başında tavan fiyat 599 TL olarak belirlenmişti.

Ayrıca, Hava Sosyal Medya hesabında da tavan fiyat güncellemesi duyuruldu.