Kastamonu'da tuvalette doğum yaptıktan sonra yeni doğmuş bebeğini çöp poşetine sarıp çöp konteynerinin yanına bırakan genç kadının yargılanmasına başlandı. Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Cansu Ç. (18) "kendini savunamayacak yakın akrabayı öldürme" suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

"Çocuğumu Ölü Doğdu Sandım"
Tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılan Cansu Ç., savunmasında bebeğini ölü doğdu sandığını söyledi. Cansu Ç., "Çocuğum ölü doğdu sandım. Doğduğunda 10 dakika başında bekledim. Hiç hareket etmedi. Çocuğu çöp poşetine koydum ve babama verdim. Babama, 'evde çöpler var' diyerek, bunları çöpe at dedim, o da gidip çöpe attı" dedi.

Olayın Ayrıntıları
Olay, 2 Kasım 2023 tarihinde Kastamonu il merkezi Kuzeykent Mahallesi'nde meydana geldi. Vatandaşlar tarafından çöp konteynerinin yanında çöp poşetine sarılı vaziyette bulunan bebek, sağlık ekipleri tarafından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan müdahaleyle hayata döndürüldü. Polis ekipleri, yapılan çalışmalar neticesinde bebeğin annesinin Cansu Ç. olduğunu tespit etti. Ailesinden habersiz tuvalette doğum yapan Cansu Ç. tutuklandı. Tedavi altına alınan bebeğin ise Ankara'daki tedavisinin ardından sağlığına kavuştuğu öğrenildi.

"Babam Zihinsel Engelli"
Hamile olduğunu ailesinden sakladığını belirten Cansu Ç., "Babam zihinsel engelli, çocuğu çöp poşetine koydum ve ona verdim. Poşetin ağzı açıktı, babam dışarı çıkınca poşetin ağzını kapatmış olabilir. Doğum yaparken üstüm kan oldu. Üzerimi çıkartıp çocuğu da üzerimdeki kıyafetlere sardım ve babama verdim. Baba, 'evde çöpler vardı' diyerek, bunları çöpe at dedim, o da gidip çöpe attı" şeklinde ifade verdi.

Başvuran kişilere geri ödemesiz kredi verilecek. Şartlar belli oldu Başvuran kişilere geri ödemesiz kredi verilecek. Şartlar belli oldu

"İnternetten Doğum Videoları İzledim"
İnternetten doğum videoları izleyerek doğum yaptığını söyleyen Cansu Ç., "Canlı doğsaydı, aileme söyleyecektim. Annem doğan çocuğu görseydi, o sırada bir şey yapacaklarını sandım. O sırada Ercan ile nişanlıydım. Fakat çocuk Kenan'dandı. Kenan'ı arayıp düşük yaptığımı söyledim. Çocuğun doğduğunu söylemedim. Bana baskı yapıp hakaret ediyordu. Ben, Kenan ile tanıştığımda daha 14 yaşındaydım. Çocuğu aldırmak istedi. Ben izin vermedim. Ercan ile hemen evlenip çocuğumu sağlıklı bir şekilde büyütmek istedim. Dışarıdan yargılanmak istiyorum. Tahliyemi istiyorum. Her şey için çok pişmanım. Çocuğumu çok seviyorum. Onu görmek istiyorum" diye konuştu.

Tanıkların İfadeleri
Duruşmada tanık olarak dinlenen çocuğun babası Kenan G. (40), "Geçen yıl Nisan ayında Cansu'nun hamile olduğunu öğrendim. Temmuz ayında bir kavga sonucu cezaevine girdim. Sonra çocuğun düştüğünü söyledi. Cansu'nun bilinçli bir şekilde çocuğu çöpe bıraktığını düşünmüyorum. Ailesinden korkmuş olabilir, bana çocuğun ölü doğduğunu ve panikle çöpe attığını söyledi" dedi.

Cansu Ç.'nin eski nişanlısı Ercan K. ise, "Geçen yıl Nisan ayında nişanlandık. O tarihte Cansu Ç. hamileymiş. Hamileliği belli olmuyordu. Benim, doğum aşamasından haberim olmadı. Başka biriyle ilişkisi olduğunu bilseydim, istetmezdim" ifadelerini kullandı.

Cansu Ç.'nin annesi Halime Ç. ise tanıklıktan çekildi. Mahkeme heyeti, Cansu Ç.'nin tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.