Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, uçak biletlerinde tavan fiyatlarında önemli bir artışın gerçekleşeceğini duyurdu. İç hat uçuşları için belirlenen tavan fiyatlar, yapılan zamla birlikte 1 Ağustos'tan itibaren 4 bin TL'ye yükselecek.

2013 yılında başlayan tavan fiyat uygulaması, mayıs ayında yapılan son artışla yüzde 30 oranında yükselmişti. Ancak yeni kararla birlikte iç hat uçuşlarında tavan fiyat 4 bin TL olarak belirlendi.

MEB 10 müfettiş görevlendirdi! 165 Merkezde Sahte Evrak ve Kamera Kaydıyla Milyonluk Soygun MEB 10 müfettiş görevlendirdi! 165 Merkezde Sahte Evrak ve Kamera Kaydıyla Milyonluk Soygun

Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, iç hat direkt uçuşlarında bilet tavan fiyatları şu şekilde olacak: 1 Mayıs-31 Temmuz 2024 tarihleri arasında bir uçuştaki biletlerin yüzde 80'i için 2 bin TL, kalan yüzde 20'lik kısım için ise 3 bin 250 TL. 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren ise yüzde 80'i için 2 bin 500 TL, kalan yüzde 20'lik kısım için 4 bin TL olarak uygulanacak.

Uraloğlu, yolculara sunulması gereken hakların sağlanmaması durumunda, mevzuata uygun işlemlerin yapıldığını ve teknik veya operasyonel nedenlerle yapılan iptallerde yolculara tazminat ödendiğini belirtti. Ayrıca, işletmelere mevzuat ihlali nedeniyle Türk Sivil Havacılık Kanunu'nda belirlenen üst sınırdan idari para cezası uygulandığını da vurguladı.