Uzmanlardan önemli bir uyarı geldi: İnternetten uygun fiyatlı altın almak isteyen vatandaşlar binlerce lira dolandırılma riskiyle karşı karşıya kalabilir.

Güneyler Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güney, internetten mücevher alışverişi yapanların dolandırıcılıkla karşılaşmamaları için dikkat etmeleri gereken noktaları vurguladı. Güney, özellikle internetten altın alırken, fiziksel mağazası olan güvenilir firmaların tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte, vatandaşlar birçok ürünü çevrimiçi olarak satın almaya başladı. Son dönemde ise mücevher alışverişlerinin de büyük bir kısmı internet üzerinden gerçekleştiriliyor. Ancak, bu alışverişlerde dolandırıcılık vakalarının artması, özellikle altın gibi değerli madenler için büyük bir tehlike oluşturuyor. Ahmet Güney, altının uluslararası piyasalarda sabit bir değeri olduğunu belirterek, vatandaşların "ucuz altın" tuzağına düşmemesi gerektiğini söyledi.

KPSS Puanıyla Atama Bekleyen Öğretmenler Ulus'ta: Mülakatlı Değil, Liyakatli Atama İstiyoruz KPSS Puanıyla Atama Bekleyen Öğretmenler Ulus'ta: Mülakatlı Değil, Liyakatli Atama İstiyoruz

Güney, internetten alınan altınların ayarının düşük olabileceğini veya sahte çıkabileceğini belirterek şu uyarıda bulundu: "İnternetten her türlü alışveriş yapar hale geldik, fakat altın gibi değerli bir ürünü online olarak almanın çeşitli riskleri var. Ucuz fiyatlarla satılan altınlar genellikle sahte ya da ayarları düşürülmüş olabilir. Bu tür ürünleri aldığınızda kâr ettiğinizi sanırken, aslında büyük zararlarla karşılaşabilirsiniz."

Ahmet Güney, ayrıca internetten yapılan alışverişlerde satıcı firmanın mutlaka bir fiziksel mağazasının olması gerektiğine dikkat çekti. "Bir sorun yaşadığınızda başvurabileceğiniz bir yer olmalı. Fiziki bir satış noktası olmayan firmalardan alışveriş yaparsanız, sorun yaşadığınızda muhatap bulmakta zorlanırsınız"dedi.