Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrenciler için sağlanan 'Ulaşım Desteği'nin 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edeceğini açıkladı. Bu destek, ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım giderlerini karşılamak amacıyla sunulacak.

Destek Miktarı ve Şartlar

Bakan Göktaş, 2022 yılında başlatılan 'Ulaşım Desteği' programının bu yıl da sürdürülerek öğrencilerin eğitim hayatlarını desteklemeye devam edeceğini belirtti. Program kapsamında, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrenciler yılda dört defa gidiş-dönüş ulaşım giderleri için destek alacak. Tek yön destek tutarı ise bu yıl için 1.250 lira olarak belirlendi.

Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu? 27 Ağustos 2024 güncel altın kuru fiyatları Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu? 27 Ağustos 2024 güncel altın kuru fiyatları

Geçmiş Yıllarda Sağlanan Destekler

Destek programı, bugüne kadar 132 binden fazla öğrenciye ulaştı ve yaklaşık 60,8 milyon liralık kaynak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına aktarılmış durumda. Bakan Göktaş, destekten yararlanmak isteyen öğrencilerin başvurularını ailelerinin ikametgah adresindeki ilgili vakfa yapmaları gerektiğini vurguladı.

Bu destek ile öğrencilerin eğitim süreçlerini daha rahat ve destekleyici bir şekilde sürdürebilmeleri hedefleniyor. Başvurular, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılabilir.