Yükseköğretim Kurulu (YÖK), son günlerde artan sahte burs mesajları nedeniyle üniversite öğrencilerini uyardı. Yapılan açıklamada, dolandırıcıların, YÖK gibi resmi kurumların isimlerini kullanarak sosyal medya ve SMS yoluyla öğrencilere ulaşıp, burs vaadiyle onları kandırmaya çalıştıkları belirtildi.

YÖK, bu dolandırıcılık girişimlerinde öğrencilere sahte burs vaadiyle banka hesabı açtırıldığı ve bu hesapların yasa dışı şekilde kullanıldığına dair şikayetler alındığını bildirdi. Öğrencilerin bu tür mesajlara kesinlikle itibar etmemeleri gerektiğinin altı çizildi.

Ayrıca, YÖK tarafından sağlanan bursların belirli başarı kriterlerini sağlayan öğrencilere doğrudan verildiği ve bu burslar için öğrencilerin başvuru yapmadığı hatırlatıldı. Öğrencilere burslarla ilgili güvenilir bilgiyi yalnızca YÖK'ün resmi internet sayfasından takip etmeleri gerektiği vurgulandı.

Prof. Dr. Ercan: İki Deprem Kapıda, 99'dan Daha Şiddetli Olabilir Prof. Dr. Ercan: İki Deprem Kapıda, 99'dan Daha Şiddetli Olabilir

YÖK, öğrencileri siber dolandırıcılığa karşı uyararak, banka hesaplarının yasa dışı amaçlar için kullanılmasına izin vermemeleri konusunda dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.