Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan taklit ve tağşiş listesine ünlü bir kaşar markası da girdi. Bakanlık, 2 Ekim tarihinden bu yana gerçekleştirdiği denetimler sonucunda sağlığı tehlikeye düşürecek hileli ürünleri tespit etti.

Süper Lig Takımlarının Avrupa Gelirleri Açıklandı! İşte En Fazla Kazanan Takım Süper Lig Takımlarının Avrupa Gelirleri Açıklandı! İşte En Fazla Kazanan Takım

Bakanlığın resmi web sitesinden yapılan açıklamada, son dönemde birçok firmanın ürünlerinin ifşa edildiği belirtildi. Özellikle Köfteci Yusuf'taki domuz eti skandalının ardından bakanlığın hileli ürünler listesi büyük bir ilgi gördü.

Son güncellemeye göre, taklit ve tağşiş yapan ürünler arasında sucuk, taze kaşar ve zeytinyağı gibi çeşitli gıda maddeleri yer aldı. Bakanlığın yayımladığı listede sıvı yağ markalarının ön planda olduğu dikkat çekti. Örneğin, Vakıfbirlik ve Vakfıkebirlik markalarına ait 5 litrelik sızma zeytinyağlarında tohum yağları tespit edildi.

Sucuk markalarında da uygunsuzluklar ortaya çıktı. Umut Atılgan Et ve Et Ürünleri markasına ait ısıl işlem görmüş piliç sucuklarının uygun olmadığı bildirildi. Markanın Afyonkarahisar merkezli olduğu bilgisi de verildi.

Ayrıca, Arabacıoğlu markasının haşhaş ezmesinde yer fıstığına rastlanması dikkat çekti. Ancak en çarpıcı bulgu, Sütçübey Süt ve Süt Ürünleri İmalat Nakliyat Gıda Tarım Hayvancılık Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi'ne ait Emirdağ markalı taze kaşar peynirlerinde oldu. Yapılan denetimlerde bu peynirlerde yüksek nem oranı ve bitkisel yağ tespit edildi.

1111-6