Güncel

Usta Öğreticilere Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nden Beklenen Açıklama Geldi: Maaşlar Ödenecek Mi?

Temmuz maaşlarını alamayan usta öğreticilere Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Yaz boyunca birçok ilde halk eğitim merkezlerinde görev alan usta öğreticilerin maaşları yatırılmadı. Pek çok usta öğretici, bu durumun nedenini ve maaşlarının ne zaman ödeneceğini merak ediyordu. İşte detaylar...

Abone Ol

Temmuz maaşlarını alamayan usta öğreticilere Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Yaz boyunca birçok ilde halk eğitim merkezlerinde görev alan usta öğreticilerin maaşları yatırılmadı. Pek çok usta öğretici, bu durumun nedenini ve maaşlarının ne zaman ödeneceğini merak ediyordu.

Halk Eğitim Merkezlerinde usta öğretici olarak çalışanlar, Temmuz ayında herhangi bir ödeme almadılar ve Ağustos ayında da maaşların yatıp yatmayacağı konusunda endişeliydiler. Eylül ayında maaşların ödenip ödenmeyeceği sorusu gündemdeydi.

CİMER aracılığıyla konuyu yetkililere ileten bir usta öğretici, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nden şu yanıtı aldı:

“Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlarda açılan kurslarda geçici görevli öğretici sıfatı ile ek ders ücreti karşılığı görev yapan veya yapmış olan usta öğreticilerin ücretlerinin ödenmesine yönelik çalışmalar onay sürecinin tamamlanması ile sonuçlanacaktır. Tasarruf tedbirleri kapsamında usta öğretici ücretlerinin ödenmemesi söz konusu değildir. Bakanlığımızın bu yönde bir uygulaması yoktur. Bilgilerinize sunulur.”