Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından başlıca noktalar şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına bakanlık çalışanlarına, öğretmenlere, öğrencilere ve misafirlere selam göndererek başladı. Eğitim yılının hayırlı olması dileğinde bulunarak, yaz tatilinin ardından tüm öğrencileri sevgiyle kucakladı ve başarılar diledi.

Eğitim çalışanlarına teşekkür eden Erdoğan, öğretmenlerin önemine vurgu yaptı. Şehit öğretmenleri anarak, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencileri unutmayacaklarını belirtti.

Eğitim yatırımlarının Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasını sağladığını ifade eden Erdoğan, 22 yılda derslik sayısının iki kat arttığını ve öğretmen sayısının 1.2 milyona yükseldiğini söyledi. Eğitimde fırsat eşitliğini artırarak, ders kitaplarını ücretsiz dağıttıklarını ve yeni dersler eklediklerini belirtti.

Yenidoğan Tarama Programında Kriz! Mahkeme Kararı Eleştiri Altında Yenidoğan Tarama Programında Kriz! Mahkeme Kararı Eleştiri Altında

Okullara yüksek hızlı internet sağlandığını, etkileşimli tahtaların yaygınlaştırıldığını ve yenilikçi sınıflar oluşturulduğunu aktaran Erdoğan, Türkiye'nin dijital öğrenme alanında OECD ülkelerini geride bıraktığını vurguladı.

Teknoloji bağımlılığı ve oyun platformlarının risklerine dikkat çeken Erdoğan, çocukların sağlığını korumanın önemine değindi. Teknolojinin getirdiği sorunlarla mücadele etmek gerektiğini belirterek, çocukların kişisel verilerini korumak için yasal düzenlemeler yapılacağını açıkladı.

Maarif modeli ile çocukları açık fikirli bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflediklerini söyleyerek, eğitim yılının tüm öğretmenler, öğrenciler ve millet için hayırlı olmasını temenni etti.