Göç İdaresi Başkanlığı, bazı medya organları ve sosyal medya hesaplarında dolaşan "Uygur Türkü bir kişinin Çin'e sınır dışı edileceği" yönündeki iddiaları yalanladı.

Başkanlık, bu konu hakkında yaptığı açıklamada, bahsi geçen kişinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma çerçevesinde, 17 Ekim tarihinde güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığını belirtti. Ayrıca, kişinin 20 Ekim'de İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne bağlı bir geri gönderme merkezine teslim edildiği aktarıldı.

Bakanlık Açıkladı! Sosyal Medya Fenomenlerine Eğitim Verilecek Bakanlık Açıkladı! Sosyal Medya Fenomenlerine Eğitim Verilecek

Açıklamada, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’nun 4. maddesi gereğince, kimsenin işkence göreceği ya da çeşitli nedenlerden dolayı hayatı veya özgürlüğü tehdit altında olan bir yere gönderilmeyeceği vurgulandı. İlgili şahsın Çin'e gitmek istediğine dair evrak imzalatılması yönündeki iddiaların asılsız olduğu ifade edilerek, bugüne kadar hiçbir Uygur Türkü'nün Çin'e sınır dışı edilmediği belirtildi.