Meksa Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Figen Özavcı Gümülcineli, yerel seçimlerin ardından borsadaki muhtemel eğilimleri şu şekilde analiz etti: "Seçimlerin tekrarlanması ve sonuçların gecikmesi durumunda, Türk yatırımcılarının olumsuz bir tepki verme olasılığı yüksek. Yabancı yatırımcılar ise para politikası gibi farklı faktörlere odaklanacaklar. Seçim sonrasında yerli tarafta kar satışları başlayabilir ve portföy tercihleri değişebilir."

Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Yatırılacak? Emeklinin Maaş Takvimi Belli Oldu Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Yatırılacak? Emeklinin Maaş Takvimi Belli Oldu

Doların seçim sonrası nasıl tepki vereceğine ilişkin olarak Gümülcineli şunları belirtti: "Dolar yıl başından bu yana %5 civarında yükseldi. Ancak Türkiye'nin cari açığının artması gibi belirgin gelişmeler olmadıkça, seçim sonrasında büyük bir fiyat değişikliği beklemek zor. Şu anda alıcı ve satıcı tarafında büyük değişiklikler beklenmiyor, ancak para politikasında veya ekonomi yönetiminde bir değişiklik yaşanması durumunda dolar/TL'de ciddi bir yükseliş olabilir."