Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, hükümetin kararlı bir şekilde uyguladığı programın olumlu etkilerini görmeye devam ettiklerini belirtti. Yılmaz, "Girmiş olduğumuz dezenflasyon döneminde ilerlerken, sürdürülebilir ve kaliteli büyümeyle işgücü potansiyelini harekete geçirmeye, yeni istihdam imkanları oluşturmaya ve vatandaşlarımızın uzun vadeli refahını artırmaya devam edeceğiz" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin işgücü istatistiklerini açıkladı. Buna göre, 15 yaş ve üzerindeki kişilerde işsiz sayısı nisanda önceki aya göre 18 bin kişi azalarak 3 milyon 42 bin kişi olarak kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, verilerin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

ÖSYM’den emsal karar! Tüm öğrencileri ilgilendiriyor ÖSYM’den emsal karar! Tüm öğrencileri ilgilendiriyor

"Mevsimsel etkilerden arındırılmış verilere göre 2024 Nisan ayı işsizlik oranı yüzde 8,5 oranıyla azalmaya devam etmektedir. Bir önceki aya ve Orta Vadeli Program (OVP) beklentilerimize göre iyi performans gösteren işsizlik oranı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 1,5 puan azalmıştır.

2024 yılı Nisan ayında istihdamımız bir önceki yılın aynı ayına göre 983 bin kişi artarak 32,6 milyon kişi olarak gerçeklemiştir. Genç ve kadın istihdamı, önemle takip ettiğimiz konuların başında geliyor. Nisan ayında gençlerde işsizlik oranı, yüzde 14,5 ile aylık bazda genç işsizlik verisinin açıklanmaya başladığı 2005 yılından bu yana en düşük seviyededir. Kadınlarda ise yıllık bazda işsizlik 2,9 puan azalarak yüzde 11,1 olarak gerçekleşmiştir. Ekonomimizin potansiyelinin yükseltme yolunda, genç ve kadın istihdamındaki bu olumlu seyir umut vericidir.

Girmiş olduğumuz dezenflasyon döneminde ilerlerken, sürdürülebilir ve kaliteli büyümeyle işgücü potansiyelini harekete geçirmeye, yeni istihdam imkanları oluşturmaya ve vatandaşlarımızın uzun vadeli refahını artırmaya devam edeceğiz."