Güncel

Vekiller emekli maaşında bastırıyor, ekonomi yönetimi karşı çıkıyor

Emekli maaşlarına temmuz ayında yapılan yüzde 25'lik artışın beklenenin altında kalması, AK Parti milletvekillerini seçim bölgelerinde zor bir durumda bıraktı. Meclis tatile girdikten sonra yerel seçimlere yönelik çalışmalarına başlayan AK Parti milletvekilleri, sahada emeklilerden gelen şikayetlerle karşılaşıyor.

Abone Ol

Emekli maaşlarına temmuz ayında yapılan yüzde 25'lik artışın beklenenin altında kalması, AK Parti milletvekillerini seçim bölgelerinde zor bir durumda bıraktı. Meclis tatile girdikten sonra yerel seçimlere yönelik çalışmalarına başlayan AK Parti milletvekilleri, sahada emeklilerden gelen şikayetlerle karşılaşıyor. Özellikle kök maaşı 7 bin 500 ve altında olan emeklilerin, vergi ve akaryakıt zamlarının ardından temel ihtiyaçlarında meydana gelen artışlar nedeniyle zor durumda oldukları ifade ediliyor.

Saha çalışmaları sırasında birçok milletvekili, düşük maaşlar yüzünden emeklilerin sitemleri ve şikayetleriyle karşılaşıyor. Bu durumu parti yönetimine aktaran milletvekilleri, hükümetin emekli maaşlarını yeniden düzenlemesi gerektiği görüşünde birleşiyor. AK Parti milletvekilleri, yıl sonunu beklemeden emekli maaşlarının artırılması için adım atılması gerektiğini savunuyor.

Maaşları özellikle kök maaşı 7 bin 500 ve altında olan emeklilerin, vergi ve akaryakıt zamlarının etkisiyle temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektikleri belirtiliyor. Bu durumun seçim bölgelerinde saha çalışmaları yapan AK Parti milletvekillerini zorladığı ve emeklilerin sitemleriyle karşılaşmanın sıkça yaşandığı ifade ediliyor. Milletvekilleri, emekli maaşlarının düzenlenmesiyle ilgili adımların bir an önce atılmasını talep ediyor.