Antalya'nın Kumluca ilçesinde, Gödene Caddesi'nde bulunan Akkoyunlu Apartmanı'nın 4. katında yaşayan Halil İbrahim Öksüz, Whatsapp üzerinden bir grup kurarak bu platformdan ailesiyle vedalaştı ve sonrasında kayıplara karıştı. Ailesi ayrı yaşayan genç, en son cumartesi gecesi Antalya'da yaşayan babası Halit Öksüz'ün yanındayken, Kumluca'da yaşayan annesi Özlem Öksüz'ün yanına geçti. Marketten alışveriş yaparken son görüntüsü güvenlik kameralarına yansıdı. Ailesi, Halil İbrahim'in intihar edebileceğinden endişe ettiklerini belirterek bir an önce bulunmasını talep etti.

Özlem Öksüz, 22 Eylül Pazar sabahı işe gittiğinde, Halil İbrahim’in sabah saatlerinde markete gidip geldiğini, ardından eve döndüğünü ve abisinin kapıyı açmasının ardından tekrar yatmaya gittiğini anlattı. Özlem Hanım, kız kardeşinin kendisini arayarak Halil İbrahim’in grup kurup vedalaştığını ve "Hakkınızı helal edin, her şey için özür dilerim" mesajı bıraktığını söyledi. Olaydan haberdar olduktan sonra hemen iş yerinden ayrıldığını ve kızına polisi aramasını söylediğini belirtti. Ancak tüm aramalara rağmen Halil İbrahim’in izine ulaşılamadı ve annesi, intihar etmesinden korktuğunu dile getirdi. Genç adamın bıraktığı peçetede intihar edeceğini yazdığı ifade edildi.

Netanyahu'nun BM Konuşmasına Protesto! Türkiye Heyeti Tepkisini Ortaya Koydu Netanyahu'nun BM Konuşmasına Protesto! Türkiye Heyeti Tepkisini Ortaya Koydu

Özlem Öksüz, oğlunun en son kendisine ağlayarak sarıldığını ve "Anne, ben senin hasretini çektim" dediğini aktardı. Halil İbrahim'in sık sık psikolojik sıkıntılarından bahsettiğini ve askerden sonra Antalya’ya gittiğini dile getirdi. Oğlunun kendisiyle sabaha kadar oturduğunu ve sıkıntılarını paylaşması için ona ısrar ettiğini de sözlerine ekledi.

Kız kardeşi Feride Ayav ise Halil İbrahim’in peçeteye yazdığı not hakkında bilgi vererek, "Mezar taşımı yaptırmayın. Vasiyetimdir. Ben acımı çekmeye gidiyorum. Kimseyi üzmek istemedim, ama istemeyerek de olsa herkesi çok üzdüm" yazdığını belirtti. Notun sol tarafında doğum tarihi, sağ tarafında ise ölüm tarihi olarak 22 Eylül yazdığı ifade edildi. Aile, emniyet yetkililerinin detaylı bir arama yürüttüğünü, ancak Halil İbrahim’den henüz bir haber alamadıklarını bildirdi. Kayıp bürosundaki yetkililer, telefon sinyallerinin Muratpaşa’da olduğunu ve yeni sinyal takibi yapılacağını aktardı.