Meta, popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı geliştirmeye devam ediyor. Beta kullanıcıları tarafından test edilen iki yeni özellik, kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi hedefliyor. Bu yeni özellikler, sesli ve görüntülü mesajlar arasındaki geçişleri kolaylaştırmanın yanı sıra, sohbetlerde tarih bazlı arama yapmayı da daha erişilebilir hale getiriyor.

WhatsApp, daha önce sesli mesajlar gibi görüntülü mesajlar gönderebilme özelliğini kullanıcılarına sunmuştu. Ancak bazı kullanıcılar, bu iki özellik arasındaki geçişleri karmaşık buluyordu. Meta, bu sorunu çözmek amacıyla yeni bir seçenek ekranını test ediyor, böylece sesli ve görüntülü modlar arasında geçiş yapmak daha sorunsuz hale gelecek.

Bir diğer test edilen özellik ise kullanıcılara sohbetlerinde tarih bazlı arama yapma imkanı sunacak. Bu özellik, eski mesajlara daha hızlı ve kolay bir şekilde erişmeyi sağlayacak, böylece kullanıcılar geçmiş sohbetlerini daha etkili bir şekilde yönetebilecekler.

Samsun'da 3.4 büyüklüğünde deprem! Samsun'da 3.4 büyüklüğünde deprem!

Son olarak, "Aramalarda IP adresini koru" seçeneği üzerinde çalışıldığı belirtiliyor. Bu yeni özellik, WhatsApp'ın cihazda yapılan aramaları kendi sunucuları üzerinden gerçekleştirmesi sayesinde, aramadaki diğer kişilerin konumunu ve IP adresini gizleyerek kullanıcıların gizliliğini artıracak.